I oby służyła dobrze.
a kierownica pewnie jeździ w innym opelku
Opel Zafira Xenon , Parktronik, Klimatronik
Moderator: Tunio999
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
cena rzecz względnajarosz1977 pisze: Zacznę od ceny i dywagacji, czy Zafirka była droga?
Ja myślę, że warta swojej ceny. Liczy się stan i przebieg. A ten jest 100% autentyczny. Teraz samochód ma ponad 96kkm. Ostatni serwis według książki serwisowej to styczeń tego roku, przy 85kkm. Potwierdzone u Opla w Szczecinie i… Opla w Niemczech, gdzie był serwisowany! A stan? Moim zdaniem super, auto prawie dziewicze, całkowicie kompletne, pachnące fabryką, w D jeżdżone przez kobietę.
Liczy się również wyposażenie, a te moim zdaniem jest bardzo dobre. Ktoś napisał, że poza biksenonami, to bez rewelacji. No więc jakie powinna mieć „wodotryski”, żeby była rewelacja? Czy: klimatronik, dwustronny parktronik, tempomat, system kontroli ciśnienia w oponach, pełna elektryka ze składanymi uszami, światłoczułym lusterkiem, czujnikiem deszczu i zmierzchu oraz ze wspomnianymi biksenonami z doświetlaniem, to za mało? Dla mnie to dużo, ale to może sprawa indywidualna?...............
to pierwszy przypadek jaki znam, żeby było inaczej niż w VIN:jarosz1977 pisze:............
Ale do sedna! Co do wyposażenia, to jest to wersja Cosmo!!! Potwierdził to serwis Opla z D, gdzie to auto było kupione. Zresztą ten serwis przez 8 miesięcy był pierwszym właścicielem tego auta, które robiło tam za auto demo. Z wydruków wyposażenia od Opla w Szczecinie i z informacji od Opla w D, auto wyszło w specyfikacji ze skórzaną kierownicą!!! .........
E4Q = ENJOY
N52 = KOŁO KIEROWNICY,TRZY SZPRYCHYjarosz1977 pisze:..........Z wydruków wyposażenia od Opla w Szczecinie i z informacji od Opla w D, auto wyszło w specyfikacji ze skórzaną kierownicą!!!
Sprzedawane w Niemczech do autohausu przez poprzednią właścicielkę, miało skórzaną kierownicę na sobie. Skąd to wiem? Ano oprócz kontaktu z Oplem w D, skontaktowałem się również jeszcze z tą Panią. Dowiedziałem się, że auto sprzedawała, bo kupowała mniejsze i, że auto było 100% ok. Myślę, ze można Pani wierzyć, nie musi mnie kłamać, w końcu sprzedała nie mnie...............
linia produkcyjna -jarosz1977 pisze:................ Mianowicie kazałem wymontować i sprawdzić poduszkę w kierownicy. Było już wiadomo (od Opla w D), że ma podmienioną kierownicę, do tego widać gołym okiem, że coś jest nie tak, bo poducha jest nierówno zamontowana, a kolor kierownicy jest ciut inny niż kolumny. Po wymontowaniu poduchy, okazało się, że jest na swoim miejscu. Data prod. poduchy 06/08, Data prod. auta 11/08. Według Opla, po kodzie na poduszce, jest to poduszka z linii produkcyjnej, a nie część zamienna.
Zatem kiera zamieniona ..............
czy wymieniona - to nie wiem, może .......
nie dziw się nie tylko w tym autku znikneły rzeczy, w moim teżjarosz1977 pisze:..............I to jeszcze nie koniec. Od miłej poprzedniej właścicielki dowiedziałem się również, że koło zapasowe było fabryczne (a nie zjechany do zera chłam) i były 4 zimówki. To również zniknęło, jak również siatka do mocowania bagażu z bagażnika. Aż dziw, że nie podmienili również zestawu narzędzi z lewarkiem, bo widać, że nigdy nie był użyty.
Nieźle co?
Pomiędzy Panią, a mną auto przeszło przez co najmniej dwóch pośredników (jeśli nie więcej). Który? Nie wiem. Ale fakty są 100% pewne.....................
jeżeli jesteś zadowolony - tojarosz1977 pisze:.....................
Poza tym auto naprawdę perełka. Niezajeżdzone, serwisowane i naprawdę zadbane. Miało drobny przedni incydent (lewa lampa i błotnik, bez poduch, drobna ocierka potwierdzona przez Opla z D) i ocierkę tylnego zderzaka, również wymieniono na nowy.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony................
Jakoś dałem radęjarosz1977 pisze:..............
Trochę przydługi ten wywód… Ale już skończyłem.
Pzdr.
Rozumiem, że mogę zamykać
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Debiutant
- Model:
-
- Debiutant
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
OK - zamykamjarosz1977 pisze:Kto chciał, to poczytał.
Poproszę do archiwum.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.