Rozrząd do silników 1.9 CDTI 120_ 150 KM

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
gosia

#16 Post autor: gosia »

Chciałabym....jeszcze w tym temacie....wymiany rozrządu....mianowicie ,czy tę pompę wody...wymienia się i to jest jakby...mus....i można to wcześniej stwierdzić ....jakoś powiedzmy na"oko",że ona tego wymaga..... bo tak niejednoznacznie jest to powiedziane....kolega Szymon mówi np.....że "czasem" się wymienia.....i jakie mogą być ewentualne skutki....gdyby ktoś "czasem" ....nie wymienił pompy..a resztę czyli pasek,rolki,napinacz tak....przymierzam się właśnie do wymiany i mam zakupione (pasek,rolki,napinacz)...ale o pompie nikt nic nie mówił...więc stąd pytanie...?
franki

#17 Post autor: franki »

Powiem tak - pompa do drugiej wymiany rozrządu nie wytrzyma, więc jeśli teraz jej nie wymienisz, to za jakiś czas znowu będziesz musiał rozbierać rozrząd żeby wymienić pompę. Moim zdaniem warto zrobić to za jednym zamachem, chyba, że masz czas i sam będziesz sobie dłubał...
gosia

#18 Post autor: gosia »

franki pisze:chyba, że masz czas i sam będziesz sobie dłubał...
franki.......ty to masz wyobraźnię......czas to może by się znalazł......ale sama operacja wymiany.....zważywszy na to,że może i wiem gdzie jest silnik w mojej Zafi... to całą "resztę" ...przemilczę .......ale mimo wszystko..... dzięki za wskazówki.... ;)
franki

#19 Post autor: franki »

Znam takich co wymieniają :lol: .
Jeśli Ty wiesz gdzie jest silnik, to oszczędź sobie kosztu dodatkowego rozbierania rozrządu i wymień od razu pompę.
gosia

#20 Post autor: gosia »

franki pisze:Znam takich co wymieniają :lol: .
Nie wątpię.......tylko .......czy znasz jakąś kobietę,która to sobie sama wymieniała.....?

Myślę,że ..... jednak....nie...... ;)
franki

#21 Post autor: franki »

Znam taką , co ciężarówką z przyczepą cofała lepiej niż nie jeden facet... Po prostu życie ją do tego zmusiło... A przy aucie też sporo zrobiła...
gosia

#22 Post autor: gosia »

Po pierwsze ....franki.....nie stwierdzam,że kobiety ogólnie nic przy samochodzie zrobić nie potrafią........i wielki szacun dla Twojej znajomej...skoro umie....
trzymając się tylko tematu ...wymiany rozrządu .....nie sądzę...że jest to taka prosta sprawa....skoro nawet kolega szymon,który jest jak wspomniał mechanikiem samochodowym ..... się tego u siebie nie podjął..... ;)
Lorry

#23 Post autor: Lorry »

gosia, zainwestuj w tą pompę dla własnego spokoju ;) Ona generalnie nie jest droga. A ze pasek napedza również i ją to jak ona się zatrze to zrywa pasek. Niby u Ciebie jest 8 zaworów, ale to i tak wiecej cyrku, denerwowania itp niż ona warta. Wiedząc jaki jest mniej wiecej u Ciebie przelot proponowałbym jednak dołożyć tą kwotę i zapewnić sobie i Zosieńce dobrych kilka lat spokoju ;)

A radzę by ją zmienić gdyż w starszych Oplach była często zabawa z pękającymi paskami (mogła się pompa przyczyniać)

Reasumując, IMO warto zainwestować w pompę wody również przy wymianie rozrządu. Jak już robić to komplet jak zaleca Opel.

Na Zafiraforum.de koleś nie wymienił mimo ze zalecali i po 2000km miał niemiłe kilkukrotnie większe wydatki ;)
gosia

#24 Post autor: gosia »

DziękiLorry...jak zwykle ...dobrze,że jesteś .....i mam nadzieję,że jeszcze nie jeden rok tylko kilkadziesiąt.... będziesz na tym forum (to tak na marginesie rocznicy) .Moja Zafi zapewne tego" nie dożyje"...jak sądzę...ale dzięki.....między innymi Twojej pomocy....jakoś się trzyma..... ;)

A wracając do tematu.......muszę pompę dokupić jednak...nie ma wyjścia... :cry:
Lorry

#25 Post autor: Lorry »

miło mi ;)

A tak przy okazji to sprawdziłem koszt pompy: Renomowanej firmy SKF na Alle, kosztuje ok 150zł, a koszt potencjalnego remontu ok 2000zł
rhaaziel

#26 Post autor: rhaaziel »

Czeka mnie wymiana rozrządu, niby wg licznika mam 93 tys a autko ma 3,5 roku (z Niemiec) także z dużą rezerwą podchodzę do tego przebiegu, bardziej prawdopodobny wydaje się być z 50 tys większy.

Będę wymieniał komplet czyli pasek, rolkę, napinacz i pompę wody. Co polecacie, mam na myśli jakich producentów.

Słyszałem/ czytałem, że paski dobre są Conti i Gates, a reszta SKF co o tym sądzicie?

Pzdr.
Lorry

#27 Post autor: Lorry »

co do producentów to jak najbardziej OK ;) czyli Conti i SKF
kicaj

#28 Post autor: kicaj »

rhaaziel, jak zrobisz/kupisz daj znac jak cie to wyszlo cenowo...
mandaloszka

#29 Post autor: mandaloszka »

Mam taki sam silnik w swojej zafirce,w ksiazce serwisowej jest napisane ze pasek wymienia sie raz na 10lat lub po 150 tkm.pojechalem do serwisu bo jeszcze nie slyszalem ze tak duzo mozna na pasku zrobic.W serwisie zczytali dane z dowodu i to potwierdzili.
Tak ze mozesz jeszcze troszke pojezdzic.Ja mam prawie 130tkm i bez wymiany latam.
rhaaziel

#30 Post autor: rhaaziel »

Ja będę robił wymianę gdzieś za tydzień max dwa, głownie dlatego że nie wierze w te 93tys km na liczniku, zwyczajnie nie chce zbierać silnika z ulicy.

Jeśli chodzi o ceny, to z tego co się orientowałem w Tychach i Katowicach to cały zestaw z pompą to koszt około 450-570zł (zależy od producenta danej części).
Na 99% nie będę robił tego sam, nie mam na tyle wprawy, a nie chce tego zj... tj. popsuć. Ceny montażu różnią się strasznie od 150 do 400zł :!: :!: :!:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”