[B] -Keko- 2.0T OPC , 241 KM , 2005
Niestety ciąg dalszy związany z wydaniem $$$ a konkretnie szczelony przewód chłodnicy oleju niestety nie osiągalny w zamiennikach a koszt nowego 500zł .
Na szczęście są firmy które zakuwają przewody i obeszło się za 30 zł + 200zł robocizny , przy okazji wymiana uszczelki pod kolektorem ssącym bo łapało lewe powietrze i spalanie było kosmiczne.
Zafirka dostała instalację ''poddlenku'' LPG Stag4 z wtryskami hana + reduktor do 250km ( i tu chyba błąd bo praktycznie zero zapasu na modyfikacje )
Teraz zbieram się do wymiany simeringu bo się delikatnie poci ale niestety trzeba wyjechać skrzynią więc znowu $$$.
W przyszłym tygodniu OPC dostanie nowe buciki :
Z biegiem czasu w planach jest :
- doposażenie w elektryczne otiweranie szyb tylnych
- montaż kamerki cofania
- dołożenie blow off
- dotlenić silnik zmieniając dolot
- zawirusować
Co póżniej zobaczymy ...
Na szczęście są firmy które zakuwają przewody i obeszło się za 30 zł + 200zł robocizny , przy okazji wymiana uszczelki pod kolektorem ssącym bo łapało lewe powietrze i spalanie było kosmiczne.
Zafirka dostała instalację ''poddlenku'' LPG Stag4 z wtryskami hana + reduktor do 250km ( i tu chyba błąd bo praktycznie zero zapasu na modyfikacje )
Teraz zbieram się do wymiany simeringu bo się delikatnie poci ale niestety trzeba wyjechać skrzynią więc znowu $$$.
W przyszłym tygodniu OPC dostanie nowe buciki :
Z biegiem czasu w planach jest :
- doposażenie w elektryczne otiweranie szyb tylnych
- montaż kamerki cofania
- dołożenie blow off
- dotlenić silnik zmieniając dolot
- zawirusować
Co póżniej zobaczymy ...
W końcu uszczelniacz wału wymieniony a wraz z nim uszczelki misy olejowej.
Dzisiaj oddałem Zosię do wyciągnięcia turbiny i jej zregenerowania bo zaczeła lać na zewnątrz.
Przy okazji nowy zbiorniczek wyrównawczy.
Wcześniejszy właściciel chyba użytkował OPC bez większej staranności o podzespoły ....
Mam nadzieję, że teraz pozostanie mi tylko sama przyjemność z jazdy.
Dzisiaj oddałem Zosię do wyciągnięcia turbiny i jej zregenerowania bo zaczeła lać na zewnątrz.
Przy okazji nowy zbiorniczek wyrównawczy.
Wcześniejszy właściciel chyba użytkował OPC bez większej staranności o podzespoły ....
Mam nadzieję, że teraz pozostanie mi tylko sama przyjemność z jazdy.
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Mam podobne wrażenie ,jeżeli chodzi o mojąKeko pisze:Wcześniejszy właściciel chyba użytkował OPC bez większej staranności o podzespoły ....
Ciągle coś...
Bezawaryjności i miliona kilometrów
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- the_starsailor
- Bywalec
- Imię: Maciej
- Auto: Renault