Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kacza1982 pisze:moje oko cieszy się najbardziej zawsze, kiedy na nią patrzę i zawsze kiedy przejeżdżam obok czegokolwiek szklanego - czytaj - witryny marketów,
Mam tak samo jak Ty
kacza1982 pisze:Jak założę zestaw to wypowiem się odnośnie komfortu, faktycznego obniżenia i mojej oceny, tak dla potomnych
I bardzo dobrze
Ostatnio zmieniony 01 cze 2017, 09:21 przez wojtowca, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."
Leonardo da Vinci
kacza1982 pisze:moje oko cieszy się najbardziej zawsze, kiedy na nią patrzę i zawsze kiedy przejeżdżam obok czegokolwiek szklanego - czytaj - witryny marketów,
Pora na wypowiedź w temacie po krótkim teście. Od soboty mam Pro Kit u siebie. Amorki seryjne, znaczy przód Bilstein, tył Meyle. Obniżenie to jakieś 2cm, może nawet te 3cm i w sumie niewiele widać, chyba, że postawi się obok drugiej ZA (ja oczywiście widzę ogromne obniżenie - efekt placebo). Jeżeli chodzi o sam komfort jazdy itp. - nie widzę zbyt dużej różnicy w samym komforcie, wydaje mi się, że jest tak samo, ale autko stało się sztywniejsze, to samo powiedział mechanik, że teraz mniej się pochyla i szybciej wraca do "poziomu". Tak jest - komfort zbliżony bardzo do serii, wizualnie ładniej troszeczkę (przynajmniej przy kołach 17"), auto sztywniejsze się zrobiło co wróży lepsze trzymanie w zakrętach... niestety tego nie miałem okazji sprawdzić z racji pogody, bo w deszczu nie chcę za bardzo szaleć pomimo nowych Uniroyali na kołach.
Ogólnie - polecam każdemu, który musi wymienić sprężyny i nie skąpi, to nie jest twardy gwint, to bardzo przyjemna jazda, a zyskuje się trochę sztywności i wyglądu za niewiele więcej niż dobre sprężyny (dobre czyli dobre i drogie, a nie najtańsze chińczyki i auto wygląda jak Polonez Truck)
Koszt w moim przypadku to 677zł z wysyłką + robocizna - tu akurat zależy od mechanika lub jeżeli ktoś ma zaplecze to sam wymieni