Opel Zafira B 2009 r. Karczew

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Garrob

#16 Post autor: Garrob »

130-160 jako oryginał - mamy więc punkt odniesienia. W takim razie co to za grubość powłoki 45-70 ? Toż to jesienne liście spadające z drzew zarysują lakier do niemożliwości.
Jest tu może jakich forumowicz z wiedzą od lakieru i tehcnologii lakierowania ? Jak tak cienka powłoka może się odbić na codziennym użytkowaniu ?

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#17 Post autor: Flora »

Trzeba sprawdzić grubość lakieru na jakimś elemencie od wewnątrz samochodu (najlepiej pod tapicerką) i porównać z warstwą zewnętrzną. Pewnie blachy były mocno polerowane, dzięki czemu samochód ładnie się prezentuje, ale zmniejszyła się grubość warstwy bezbarwnej, która stanowi ochronę dla koloru. Powierzchnia taka jest bardziej podatna na wszelkiego rodzaju uszkodzenia i korozję.

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#18 Post autor: cns80 »

Ja się zastanawiam czy pan handlarz ma dobrze wykalibrowany miernik i czy nie należałoby podjechać z własnym, bo już mi się trafił sprzedawca skody, który mi chętnie użyczył miernika, ale jak kolega wyciągnął z kieszeni swój to pan zbladł i stracił zainteresowanie sprzedażą :)

Czarny lakier po takim przebiegu nie ma prawa tak wyglądać więc polerka jest bardzo prawdopodobna.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#19 Post autor: Tunio999 »

Aukcja zakończona - archiwum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”