Wesołych Świąt!
[B] - Rafoooo - 2.0 Turbo, Sport 200KM, 2006 Lpg BRC
-
Rafoooo
organista15, brakuje navi i czujników zmierzchu i deszczu, no ale coś za coś, najważniejsze że czujniki parkowania, światełka ksenonowe skrętne i te foteliki - dość ze wygodne, to jeszcze grzeją w kuferek
, ale też podoba mi się funkcja sport która dodaje Zafirce agresji
, ale wyposażenie jak na benzynke przyznaje że ok!
-
Rafoooo
Co prawda jeszcze nie skończone, bo mnie zima złapała, ale zadaszenie już jest, a to było priorytetem dla Zafiry
bo niestety garaż zajęty przez dwie renowki (ojca i moja), a Zafira z powodu długości nie zmieści się z drugim samochodem w garażu. Tak powstał pomysł zrobienia wiaty.

A w tle nad Zafirą widać domek młodego, też mojego wykonania

A w tle nad Zafirą widać domek młodego, też mojego wykonania
-
miodzik
-
Rafoooo
A tu spóźnione zimówki, bo dopiero w poniedziałek założone
, niestety koszty mnie trochę przytrzymały. Założone zostały na aluski 16“ oplowskie, zakupione na alledrogo za całe 400zł komplet w idealnym stanie
, stwierdziłem, że jak mam kupować stalówki i malować co roku, to wolę dołożyć i kupić Alu, a okazało się że taniej wyszło niż felgi stalowe.

-
Rafoooo
No i mam dość dzisiejszego dnia, trochę się narozkręcałem...wymiana uszczelek na obu misach olejowych, górnej i dolnej.
Powodem był wyciek. Przy okazji miałem trochę czyszczenia górnej misy, bo była zafajdana olejem z nagarem.
A dolna dostała nowy kolorek
bo ją trochę brało, wiec trzeba było zabezpieczyć, a że miałem takiego spray'a, to czemu nie
Teraz po złożeniu i zalaniu nowym olejem czas przetestować i pojeździć, a po paru dniach znów na kanał w celu kontroli, czy wymiana przyniosła rezultaty.
Powodem był wyciek. Przy okazji miałem trochę czyszczenia górnej misy, bo była zafajdana olejem z nagarem.
A dolna dostała nowy kolorek
Teraz po złożeniu i zalaniu nowym olejem czas przetestować i pojeździć, a po paru dniach znów na kanał w celu kontroli, czy wymiana przyniosła rezultaty.
-
Rafoooo
He he... Uwierz mi że ta moc jest wystarczająca
, to ma być niepozorne, rodzinne autko do przewożenia dzieciaków i do wyjazdów na wczasy. Żadnych oznak o wysokiej pojemności, turbo i ilości koników, w postaci emblematów na tylnej listwie, czyli ktoś jadąc za mną, nawet sobie nie zdaje sprawy, co kryje się pod maską tego rodzinnego samochodu. A jak mi za długo posiedzi na przysłowiowej du... to ja gaz do dna i
Najlepiej to bym jeszcze zapodał jej emblematy od Corsy "silnik 1.2, wtedy dopiero by robili miny jadący za mną
Najlepiej to bym jeszcze zapodał jej emblematy od Corsy "silnik 1.2, wtedy dopiero by robili miny jadący za mną
-
miodzik