Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
harvard pisze: ↑25 lip 2021, 07:25
Wiem, że temat stary, ale co topic to inna odpowiedz. Zocha 1.8 140km, przód kierowca i dorosły pasażer, tył dziecko 3 lata i dorosły pasaże, bagaznik napakowany dość suto. Jakie cisnienie wrzucić w oponki. jedni piszą, że jak na wlepce (przy zapanowanym tyle zauważyłem, że oponki trochę 'opadaja przt 2,0) i zastanawiam się czy ustawienie 2,5 nie spowoduje przykrych konsekwencji? Czy może zaproponujecie jakieś inne wartości dla opisanego wyżej obciążenia ?
Po pierwsze, żeby Ci pomóc to najpierw podaj rozmiar opon.
Po drugie, wklejka na klapce paliwa Ci podpowie. Masz tam podane ciśnienia z pełnym obciążeniem i bez. Wypośrodkuj i powinno być ok.
Dzieki Pszczyna! Czytałem, ustawię 2,5 na obydwie osie, mam nadzieje, że nie pękną przy pełnym obciążeniu! Czeka mnie jutro ponad 500 km jazdy z dziećmi stad moje obawy.
mi mój wulkanizator przy tym samym silniku (i rozmiarze opon) sugeruje pompowanie na 2,3
Ale jak masz mieć full obciążenie to lepiej dopompować do tych 2,5