Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam mam pytanko jak się dobrać do tylnego pasa kanapy po stronie prawej bo nie chce mi pracować suwak góra dół.... i coś ciężko się zwija i jak pociągnę żeby się zablokował to blokuje ale ta osłona pracuje cała i się odchyla a po lewej stronie jest ok wszystko się trzyma... wygląda mi na to że pas przechodzi gdzieś nie tak ale nie wiem i chcę to rozkręcić tylko nie wiem jak się zabrać żeby nie urwać więcej jakiś zatrzasków itp. pozdro
Koledzy potrzebna pomoc. Jestem świeżym posiadaczem Zafiry B 2010. Muszę wymienić tyle pasy - środkowy i od strony kierowcy bo są pogryzione przez pas. Przeglądałem wątki na forum ale nie potrafię znaleźć odpowiedzi jak je zdemontować i zamontować nowe. Kolejność działania, ewentualnie jakie pasy kupić. Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 02 lut 2017, 19:52 przez krisrech, łącznie zmieniany 1 raz.
Pytanie mam, nagle przestał się ściągać pas lewy tył sciaga sie jak sie go tam wepcha ale ogolnie lezy na kanapie i teraz jak mysliscie podejrzewam trzy opcje przesmarowac sam pas jakims preparatem gdzies o tym czytalem a jak tak to jakim, dobranie sie do mechanizmu i smaru smaru, czy wymiana calego mechanizmu bo juz szlag go trafil jak w mojej starej VB? Z góry dziekuje za porady
Mam podobny problem, w drugim rzędzie siedzeń, lewą stronę od pasażera też muszę sam wpychać. Kupiłem już używkę na allegro, tylko teraz staram się dowiedzieć jak rozebrać plastiki aby wymienić pas
krisrech pisze:Koledzy miałem podobny problem z pasami. Dwa się ciężko zwijały. Zakupiłem środek S422 Forch. Różnica kolosalna w pracy pasów. Polecam bardzo.
Popsikalem pasy tym środek. To nie tłusty suchy smar na bazie teflonu. Nie brudzi i nie tłusci. Popsikalem pasy z obu tron. Rozprowadzilem ręką równomiernie na całej szerokości i potem kilka razy puszczalem i rozwijalem pasy. Teraz jak wypne pas z zaczepu i puszczę to sam się ładnie zwija. Środek 0.5 litra w sprayu na alledrogo jakoś 23 zł. A zrobiłem nim moją Zosiek i Honde z 2000 roku od teścia gdzie pasy naprawdę się już źle zwijały a teraz chodzą super.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2017, 14:29 przez krisrech, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie dzisiaj rano oglądałem na TVN turbo "101 napraw" , gościu używał silikonu w sprayu , długo się nie zastanawiałem tylko szybki wyskok do garażu , silikon w rękę i psikam na pasy , procedura taka sama jak powyżej czyli rozwijamy pasy spryskujemy zwijamy pasy i jest efekt
Pasy chodzą jak nowe.
Teraz dopiero czytam Wasze porady , ale jak się okazuje zwykły silikon w sprayu też się sprawdza.
Ja użyłem K2 Sil.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2017, 20:22 przez Mucha, łącznie zmieniany 1 raz.