Lewarek zmiany biegów ZAFIRA A

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
71wujas

#16 Post autor: 71wujas »

Dziś doszła, niestety są lekkie luzy, ale to nie to co w mojej, jutro wymiana, zobacze jaki będzie efekt końcowy. :/

--scalone--

Operacja zakończona sukcesem :> Biegi wchodzą aż miło. Pytanie jak zmienić gałkę? kręciłem, szarpałem i nie mogłem jej zdemontować. :cry: help

//71wujas edytujemy posty a nie piszemy jeden pod drugim //BajBus
Ostatnio zmieniony 20 cze 2009, 14:25 przez 71wujas, łącznie zmieniany 2 razy.
d.marco

#17 Post autor: d.marco »

71 wujas - znaczy się,że zamontowałeś te po regeneracji mam pytanie czy wysyłałeś mu cały mechanizm to znaczy łącznie z podstawą czy tylko drążek wraz z tą okropną gałką.
71wujas

#18 Post autor: 71wujas »

Nie dawałem do regeneracji, zamontowałem używkę kupioną na alledrogo.
d.marco

#19 Post autor: d.marco »

Ok a jak możesz to prosze podaj ile cie to kosztowało. ;)
71wujas

#20 Post autor: 71wujas »

To tak jak wyżej, używka na allegro 250zł+ przesyłka- bez tragedii bo byli kosmici rządający za to 400zł. Trochę cierpliwości i znajdziesz.
edde

#21 Post autor: edde »

e, to mi się lepiej udało, 150zł, może nie ideał ale w bardzo dobrym stanie, a polowałem na allegro ze dwa-trzy tygodnie
71wujas

#22 Post autor: 71wujas »

edde jeśli to ta na linkach to faktycznie miałeś farta :P
edde

#23 Post autor: edde »

oczywiście na linkach, mało tego : kaseta przyszła razem z linkami gratis (choć one akurat mi do niczego niepotrzebne, no ale spinki itp zawsze się mogą przydać)
d.marco

#24 Post autor: d.marco »

Witam wszystkich
mam pytanie dot. lewarka zmiany biegów do Zafiry A w jaki sposób można ściągnąć samą gałkę tę z lewarka z nr. biegów bo muszę ją wymienić.
Pozdrawiam i czekam na info. ;)
Marekcanoe

#25 Post autor: Marekcanoe »

Zakład mechaniki pojazdowej zdiagnozował brak "jedynki" - do wymiany cały mechanizm zmiany biegów. Serwis Opla wycenił na ponad 1000 zł. Czas realizacji zamówienia - 3 tygodnie. Na stronie Tomicars znalazłem cały mechanizm - nowy i na gwarancji za 700 zł. Pewien mechanik, który wcześniej grzebał w moim pierwszym Vanie podjął się regeneracji mechanizmu. Kupił materiał zwany Poliamidem (chyba tak się nazywa), wytoczył tuleiki (12 mm) i zlikwidował luz lewarka. Trudnością było wytoczenie tulei z frezem ale udało się. Koszt tej regeneracji - 400 zł.
edde

#26 Post autor: edde »

400 to tez niemało, na allegro był jakiś czas temu gość, który za chyba 150zł oferował regenerację kasety (spamował zresztą gdzieś na forum również), za 150 ja jak wspominałem kupiłem używkę w dobrym stanie, a jednak co oryginał to oryginał...
dejo

#27 Post autor: dejo »

edde pisze:400 to tez niemało, na allegro był jakiś czas temu gość, który za chyba 150zł oferował regenerację kasety (spamował zresztą gdzieś na forum również), za 150 ja jak wspominałem kupiłem używkę w dobrym stanie, a jednak co oryginał to oryginał...
Czy ktoś robił tą regenarację u tego Gościa? http://www.allegro.pl/item745473858_gal ... regen.html
licznik

#28 Post autor: licznik »

dejo pisze:
Czy ktoś robił tą regenarację u tego Gościa? http://www.allegro.pl/item745473858_gal ... regen.html
ja robiłem ale kupiłem sama tulejkę i sam przekładałem ( spokojnie w godzinę można się wyrobić)
luzy zniknęły
zrobiłem około 7 tyś i jest OK
samson

#29 Post autor: samson »

Czasami powodem zle wchodzacych biegow jest nie tylko sam lewarek ale tez zapiekajacy sie sworzen w deklu skrzyni biegow.Tak bylo w mojej zafirze ,biegi wchodzily z oporami i w jalowym polozeniu lewarek stracil sprezystosc.Wyczyscilem sworzen i nasmarowalem.Najlepiej robi sie to wbijajac wsteczny poniewaz sworzen na tym biegu jest najbardziej wysuniety.Po nasmarowaniu troche popracowac lewarkiem i gotowe.
wachtomasz

#30 Post autor: wachtomasz »

Witam was koledzy mam ten sam problem lewarek tam mi lata że szkoda mówić mam właśnie taki mechanizm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ad ... f4edf.html i mam sporo białego proszku od czego mam zacząć albo gdzie mam kupić ten mechanizm. Pomuszcie :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”