Eko-przegląd

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
bart1234

#16 Post autor: bart1234 »

Zadzwoniłem do Aso w Tychach i tam akcja Eko-przegląd dalej trwa, więc się umówilem i przy okazji odgrzybiłem klime i uzupełniłem ją.
Okazało się , że mam najnowszy soft a z autkiem wszystko git.
zymek

#17 Post autor: zymek »

miałczyk76 pisze:a ja się spotkałem z takim stwierdzeniem i powiedział to mechanik, żeby nie wgrywać nowszego softu, tylko jak najstarszy bo auto się zamuli, a jest to związane z ochroną środowiska, czyli żeby auto mniej truło, podpowiedzcie ile tym prawdy i czy to nie jakaś bzdura
Witam
Zgadzam sie z tobą kolego dzisiaj też dowiedziałem sie że auto będzie mnie paliło ale będzie muliło.. Szczerze mówiąc ja sobie odpuszczam ten przegląd. Róbcie co chcecie
pozdr
jarojk

#18 Post autor: jarojk »

W Olsztynie też skończyła sie 7 maja....
rkanisz

#19 Post autor: rkanisz »

zymek pisze:Witam Zgadzam sie z tobą kolego dzisiaj też dowiedziałem sie że auto będzie mnie paliło ale będzie muliło.. Szczerze mówiąc ja sobie odpuszczam ten przegląd. Róbcie co chcecie
pozdr
Po zmianie softu przejechałem już kilka tankowań i nie chcę rozwiewać wątpliwości jedynie dostarczyć subiektywne odczucie.
W MOIM przypadku:
Po w/w operacji auto wcale mniej nie pali i nie jest bardziej mułowate wręcz uważam, że na wyższych biegach przy niskich prędkościach nie dusi się;)
To co jest zauważalne - to silnik równiej pracuje i ciszej

Podkreślam, że to się tyczy mojej Zosi, bo może być tak, ze mimo tego samego rocznika i modelu będzie inaczej ze względów eksploatacyjnych :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”