Spodziewamy się trojaczków - czy Zafira B będzie dobra?
Moderator: Tunio999
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
Andrzej2503
-
Skasowany użytkownik 3135
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Dobrym rozwiązaniem jak już wcześniej wspominałem oddzielne fotele a ni kanapa jak w zafirze. Możesz w 2 rzędzie jeden wyjąć, wówczas znacznie łatwiejszy jest dostęp od 3 rzędu. Sharan, czy Alhambra nie sa najlepszym wyborem. Przy korzystaniu z 3 rzędu pozostaje niewielki bagażnik. Wątpię czy wówczas zmieści ci się do niego wózek, a gdzie bagaże. Bez boxa będzie ciężko.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
-
patrollooss
-
czarekcw
Z tym że Vito bierze ruda (i tu ma jakiś wpływ kraj prod bo z jednego kraju mniej rdzewieje a z innego bardziej).
Zwiększ budżet do 20 000zł a znajdziesz w bdb VW Caravelle T4 po lifcie w bdb stanie, Opel Vivaro, Citroen Jumpy, Fiat Scudo lub już od biedy auta pokroju Citroena Berlingo, Forda Tourneo Connect itp.
Lepiej kupić większy bo zobaczysz jaki sajgon będzie przy pakowaniu rodziny (tu jestem ukierunkowany na wózek, jednoosobówka w Zafirze jest ok ale dla trzech dzieciaczków plus wszelkie graty to hmm). A tak kupisz większy sprzęt, pomęczysz się kilka lat, sprzedasz i kupisz coś bardziej cywilizowanego jak już wózek nie będzie potrzebny
.
Zwiększ budżet do 20 000zł a znajdziesz w bdb VW Caravelle T4 po lifcie w bdb stanie, Opel Vivaro, Citroen Jumpy, Fiat Scudo lub już od biedy auta pokroju Citroena Berlingo, Forda Tourneo Connect itp.
Lepiej kupić większy bo zobaczysz jaki sajgon będzie przy pakowaniu rodziny (tu jestem ukierunkowany na wózek, jednoosobówka w Zafirze jest ok ale dla trzech dzieciaczków plus wszelkie graty to hmm). A tak kupisz większy sprzęt, pomęczysz się kilka lat, sprzedasz i kupisz coś bardziej cywilizowanego jak już wózek nie będzie potrzebny
Ostatnio zmieniony 04 mar 2017, 21:48 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Skasowany użytkownik 21152
Jak już bym miał się męczyć to chyba jednak w tej pewnej od kumpla Zafiry za parę groszy. Przy trojaczkach będzie miał na co wydawać kasę, a tu będzie miał pewne auto. Sharan, Alhambra ok, ale Vito? T4? To może od razu VW LT? Najlepiej z paka, to będzie mógł im piachu do piaskownicy przywieźć.
Przecież to ma być auto rodzinne, a nie do prowadzenia działalności gospodarczej, zresztą zrobi jak uważa, ale dla mnie auta pokroju Vito i T4 to pomyłka.
Przecież to ma być auto rodzinne, a nie do prowadzenia działalności gospodarczej, zresztą zrobi jak uważa, ale dla mnie auta pokroju Vito i T4 to pomyłka.
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
pawel1313
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
rostex
- PiotrWie
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira
- Model: Family
- Oznaczenie silnika: A18XEL
Tyle że kol. chce kupić Zafirę za 14 tyś - a Lodgy jest na rynku od drugiego pólrocza 2012 i najtańsze egzemplarze ( nie liczę takich po owinięciu dookoła drzewa) zaczynają się na poziomie 25 tyś.pawel1313 pisze:A ja włożę kij w mrowisko i powiem tak - kup sobie (a przynajmniej obejrzy na żywo, przejedź) dacie lodgy - z tyłu masz 3 isofix'y a i bagażnik większy
Lodgy jest super rozwiązaniem przy trójce maluchów, ale żeby o niej poważnie myśleć trzeba mieć ok 30 tyś.
PiotrWie