Podsufitka
Moderator: Sebu$
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
Mozesz zdradzić co to za klej? Jakis specjalny czy "kropelka" wystarczy?Boniek pisze:mam takiego pomysła!!! Nie wiem czy się sprawdzi w Zafci (nie próbowałem jeszcze) ale w fordzie się sprawdził. Trzeba zbadać gdzie znajdują się te plastry i za pomocą strzykawki z jak najgrubszą igłą przebić podsufitkę i spuścić trochę kleju w płynie na te plastry. Po czym docisnąć podsufitkę i poczekać aż wyschnie. Jeśli się to zrobi starannie to na pewno nic nie będzie widać.
-
- Przeglądacz
- Model:
Witam. Czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest różnica w podsufitce między wersją z kurtynami a bez? Moja wymaga wymiany materiału a mam na oku drugą w dobrym stanie ale tamta jest bez kurtyn. Czy do wersji z kurtyną mogę założyć podsufitkę z wersji bez kurtyn?
ZAFIRA A 2.2 Elegance
WSK M06B3 KOS 1985r. - 100% ORYGINAŁ
WSK M06B3 KOS 1985r. - 100% ORYGINAŁ
- PSiejka
- Przeglądacz
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira B 1.9CDTi
A czy któryś z kolegów wymieniał podsufitkę? U mnie problem w ZA polega na tym, że materiał odkleił się od gąbki i wszyscy auto tapicerzy co z nimi gadałem mówią, że taniej mnie wyjdzie zakupić na allegro inną używaną, sprawną i ją po prostu wymienić. Więc moje pytanie na ile skomplikowana jest ta robota?
-
- Bywalec
- Imię: Forfiter
- Auto: Opel Zafira A 1.8 Elegance + LPG STAG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Robiłem podsufitke w innym aucie, razem z materiałem zmieścisz się w ok. 200 zł tapicer sobie liczył (dzwoniłem do kilku) od 400-550 plus i tak miałem przywieść wymontowaną. Roboty sporo ale filozofi wielkiej nie ma. Demontujesz, zrywasz stary materiał, czyścisz podsufitke, naklejasz nowy materiał, montujesz i gotowe, taka cała sobota potrzebna.
- PSiejka
- Przeglądacz
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira B 1.9CDTi
Ja sobie na samą robotę z podsufitką trzy dni robocze przeznaczam, zwłaszcza, że mam drugą w mieszkaniu, na przekładkę jeden dzień...Forfiter2012 pisze: ↑16 lip 2018, 21:08 Robiłem podsufitke w innym aucie, razem z materiałem zmieścisz się w ok. 200 zł tapicer sobie liczył (dzwoniłem do kilku) od 400-550 plus i tak miałem przywieść wymontowaną. Roboty sporo ale filozofi wielkiej nie ma. Demontujesz, zrywasz stary materiał, czyścisz podsufitke, naklejasz nowy materiał, montujesz i gotowe, taka cała sobota potrzebna.
Taka cała sobota jak kolega wyżej napisał to nie tak do końca.
Bardziej 2-3 dni.
- 1 - demontaż, czyszczenie
- 2 - klejenie materiału, wyschnięcie kleju
- 3 - montaż
Tak to robiłem u siebie.
Oczywiście rozwaliłem osłony p-słoneczne ale czego nie robi się dla nowej czarnej podsufitki
regulamin §1. pkt 1
Bardziej 2-3 dni.
- 1 - demontaż, czyszczenie
- 2 - klejenie materiału, wyschnięcie kleju
- 3 - montaż
Tak to robiłem u siebie.
Oczywiście rozwaliłem osłony p-słoneczne ale czego nie robi się dla nowej czarnej podsufitki
regulamin §1. pkt 1
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2018, 09:19 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adam88
- Bywalec
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira 1.6 Pb/LPG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Podepnę się pod temat podsufitki, czy ktoś wie, ma jakiś patent na wyjęcie tych plastików do zamocowania siatki grodziowej ??, muszę je wymienić bo mam ułamane te zaślepki. A i być może będzie mnie też czekać wymiana podsufitki, także info też się przyda. Pozdrawiam.