KrystianNh - Audi A6 C5 Avant 2.7Biturbo LPG 300+
-
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Kawał dobrej roboty robi się kolejny "sleeper"
-
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
Dawno mnie tu nie było
Co do odpowiedzi na to pytanie to trzeba mieć cierpliwość i użytkować z głową , części eksplatacyjne poza aso może nie są strasznie drogie.Największy problemu tu to ze zrobieniem coś przy silniku mało miejsca jeszcze jak się ma lpg to już zupełnie...
Po użytkowaniu tego auta prawie rok chyba przeszedłem to najczęściej pada w osprzęcie przy tym silniku czujnik spalin egt, moduł zasilania cewek.Przy okazji świece miały już dość po poprzednim właścicielu.I początkowo myślałem że cewki wysokiego napięcia też ,ale okazało się że były jeszcze okey.
W ostatnim czasie wymieniłem:
-świece NGK 1 stopień zimniejsze irydowe
-cewki wszystkie nowe Beru
-kompletny układ wydechowy z kwasówki dp po 2.5cala 2szt. reszta wydechu łączy się w jedną rurę 3cale w środku bardzo duży tłumnik przelotowy z łezką wyciszającą długość tłumnika 60cm średnica 13cm i ostatni też z łezką wyciszającą
Auto teraz wróciło z wakacji w sumie w 2 tygodnie przejechało ok.2400km w spalanie w trasie mega zaskakuje bo w mieście pali dużo.A na trasie skrzynia manualana mega długa 6bieg obroty ok.3900obr/min a pred. licznikowa ok.200km/h i elastyczność przy większych prędkościach zaskakuje inne auta np. audi a4 b8 s4, bmw serii 4 330i.
Moc audi teraz nieznana po zrobieniu wydechu nie było korekty czuć góra trochę mocniejsza.Po wymienianie wtrysków i coolerów było początkowo doładowanie poprzednie ok.1.30bara ale z racji ze do końca nie wiem jakie jest sprzęgło czym nabite przez poprzedniego własciciela bo na hamowni wyszło coś 403ps/608nm przy strojeniu zostało zmniejszone doładowanie do 1.15-1.2bara i zostało żeby jezdzić bezpieczniej 358Ps/556Nm.
A auto stostunkowo jak na audi a6 avant dużo nie waży bo to ośka i manual (pełen zbiornik lpg 54litry, pół zbiornika pb) na wadze pokazał 1680kg
Parę zdjęć z hamowni
Plus bonus z wyjazdu jaka zima na Podkarpaciu :-)
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Fajne autko i jak widac daje duzo frajdy z jazdy Skrzynia super u mnie przy 4 tys jest chyba coś ok 160 km (dokładnie nie pamiętam )
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he