Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Miałem kamerkę za 150zł myślałem że badziew puki nie kupiłem Navitela R800 nie polecam(oddala ) tańsze lepiej nagrywają , co do karty to trzeba ustawić zapętlanie-nadpisywanie ,no i kwestia w jakim formacie czy jakości jest zapis , ponieważ też to ma wpływ ilość zapisywanego materiału
Niestety już wychwyciłem jedną wadę. Ten rejestrator nie potrafi "sam" przejść w tryb parkingowy, co wiąże się z ręcznym włączaniem i wyłączaniem tego trybu. Na szczęście na co dzień parkuję w garażu i tam wyłączam rejestrator, a na parkingach trzeba będzie się "wysilić" Choć nie wiem ile kamerek na rynku ma auto tryb parkingowy. Ja po raz pierwszy "dotknąłem" tematu ...
Ostatnio zmieniony 01 lip 2019, 18:19 przez celius, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyszła dzisiaj kamerka kumpla z chin . Mam pytanko odnosnie kamerki cofania, jeden kabelek podłączam do rejestratora i jest mały obraz z tylnej kamerki, a jeszcze jest czerwony kabelek który pewnie mam podłączyc pod wsteczny czy tam lampe od wstecznego. jak go podepnę to obraz powinien się załączać czy jak ?
pszczyna pisze: 12 lip 2019, 14:16
Zanim jakiekolwiek napięcie do tego kabla zapodasz ,dokładnie przestudiuj instrukcję by z kamerki nie zrobić elektrozłomu (czy to ma być + czy - )
tylko w tej instrukcji to jest tyle co nic
To może jakieś wskazówki jak to rozgryźć żeby nie popsuć
Dodano po 37 minutach 12 sekundach:
Który przewodzik we wtyczce lampy jest od wstecznego????
Ostatnio zmieniony 12 lip 2019, 14:22 przez conway, łącznie zmieniany 1 raz.
conway pisze: 12 lip 2019, 14:05
.... jeszcze jest czerwony kabelek który pewnie mam podłączyc pod wsteczny czy tam lampe od wstecznego. jak go podepnę to obraz powinien się załączać czy jak ?
Tak. Podpinasz go pod plus dochodzący do wstecznego - to sygnał dla lusterka do przełączenia "funkcji" na kamerę cofania. Kamera cały czas jest załączona tak jak przednia.
Nie ma sterowania minusem - to nie funkcja DVD, gdzie musisz podłączyć pod hamulec ręczny, aby oglądnąć film.
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....