brak mocy - automat
-
pzab
-
kc
-
kc
I ja na to stawiam, choć po lekturze postów na forum w 1 kolejnościzdecydowałem się na wymianę EGR. Tylko że to nie przyniosło rezultatów. Oczywiście dalej brak blędów w systemie. Wkładałem dwie przepływki i auto nie chciało zupełnie na nich jechać - wiec w dalszym ciągu siedzi stara a ja się męczę. Problem polega na tym, że na oryginale brak jest oznaczen producenta, a nic z katalogów boscha nie mogę dobrać. Czyżby zostawał tylko oryginał w ASO? Może ktoś ma wiedzę na ten temat. Liczę na jakąś podpowiedź.
Sono - jeśli rozwiążesz swój problem podaj przyczynę takiego zachowania samochodu. W miom przypadku ASO - jest bezradne( brak błędów wyklucza dalsze myślenie) Mam wrażenie że mają mgliste pojęcie o tym co sprzedają.
Sono - jeśli rozwiążesz swój problem podaj przyczynę takiego zachowania samochodu. W miom przypadku ASO - jest bezradne( brak błędów wyklucza dalsze myślenie) Mam wrażenie że mają mgliste pojęcie o tym co sprzedają.
-
pzab
Witam
U mnie było dokładnie tak samo do 2000 nie było czym pojechać. Wymieniony na nowy EGR brak błedów na komputerze, przrepływomierz ok. Mechanik wyczyścił wszystkie masy w samochodzie wymienił regulator napięcia a teraz jak temperatura spadła jest rewelacja wszystko wróciło do normy. Nie wiem czy przez zamianę temperatury otoczenia czy przez wszystkie zabiegi jakie wykonałem. Jak wrócą upały napiszę czy jest ok czy trzeba szukać dalej.
U mnie było dokładnie tak samo do 2000 nie było czym pojechać. Wymieniony na nowy EGR brak błedów na komputerze, przrepływomierz ok. Mechanik wyczyścił wszystkie masy w samochodzie wymienił regulator napięcia a teraz jak temperatura spadła jest rewelacja wszystko wróciło do normy. Nie wiem czy przez zamianę temperatury otoczenia czy przez wszystkie zabiegi jakie wykonałem. Jak wrócą upały napiszę czy jest ok czy trzeba szukać dalej.
-
Damianos
-
losos11
A sprawdzałeś na kompie jak działa przepłwomierz. Ja jeździłem oplem Combo 1,7 dti, i miałem podobny problem, że do 2000obr. muł, a powżej szedł combolot jak rakieta. Sprawdź może to to?Damianos pisze:problem który mnie juz powoli denerwuje to brak przyspieszenia jak np chce sie włączyć do ruchu wciskam pedał gazu a tu nic jakieś delikatne przyspieszanie wskazówka dochodzi do ponad 2000 obr/min i wtedy autko dostaje mocy i jest ok.
dziś prawie gość mi wjechał w tył bo nauczony ze ucieknę a tu nici .... w trakcie jazdy jest ok ... ale ruszanie kiszka.
co to może być?
-
Szymon78
mi wczoraj spod świateł tez nie poszedł jak należny... do 2000tys brak mocy... ZERO błędów.. -tylko powyzej jak turbina odpaliła go wyrwał. Dojechałem do kolejnych świateł.. ruszam i auto idzie jak rakieta... chyba EGR do czyszczenia.. narazie tydzień nim nie pojeżdżę to zabieram się za prace ręczne
pucowanko EGR.
-
Damianos
Szymon a ile pali twój automat bo mój po mieście to 8 l smiało łyknieSzymon Jankowia pisze:mi wczoraj spod świateł tez nie poszedł jak należny... do 2000tys brak mocy... ZERO błędów.. -tylko powyzej jak turbina odpaliła go wyrwał. Dojechałem do kolejnych świateł.. ruszam i auto idzie jak rakieta... chyba EGR do czyszczenia.. narazie tydzień nim nie pojeżdżę to zabieram się za prace ręcznepucowanko EGR.
-
Szymon78
juz pisałem w innych postach..
W miesicie to normalka ze w 8l sie nie zmieścisz.. chyba ze bez korków
- ale gdzie takie miasto leży.
mi jak po mieście latam tylko to średnio ok 8,5l wychodzi.. ale 10l takze potrafi łyknać jak dobrze ciśnę. Skąś te 150KM musi sie brac...
Mi na kompie średnio 7,5-7,8 pokazuje
trasa to zejdę do poziomu 6-6,3l/100km ale na tempomacie i nie szybciej niż 120km/h
W miesicie to normalka ze w 8l sie nie zmieścisz.. chyba ze bez korków
mi jak po mieście latam tylko to średnio ok 8,5l wychodzi.. ale 10l takze potrafi łyknać jak dobrze ciśnę. Skąś te 150KM musi sie brac...
Mi na kompie średnio 7,5-7,8 pokazuje
trasa to zejdę do poziomu 6-6,3l/100km ale na tempomacie i nie szybciej niż 120km/h
-
olsen
kc, kc, witaj ja mam zb 150 km i od 2 miesięcy mam taki sam problem co ty , nikt nie wie co się dzieje , brak mocy a po 2000 obrotów rakieta , proszę powiedz jak sie to u ciebie skończyło co naprawili ????? pozdrawiam pilne
[ Dodano: Sro Lis 03, 2010 22:54 ]
pzab, witaj ja mam zb 150 km i od 2 miesięcy mam taki sam problem co ty , nikt nie wie co się dzieje , brak mocy a po 2000 obrotów rakieta , proszę powiedz jak czy jak zrobiło sie ciepło problem powrócił czy jest ok ??? pozdrawim pilne
[ Dodano: Sro Lis 03, 2010 22:55 ]
pzab, pzab, witaj ja mam zb 150 km i od 2 miesięcy mam taki sam problem co ty , nikt nie wie co się dzieje , brak mocy a po 2000 obrotów rakieta , proszę powiedz jak czy jak zrobiło sie ciepło problem powrócił czy jest ok ??? pozdrawim pilne
[ Dodano: Sro Lis 03, 2010 22:54 ]
pzab, witaj ja mam zb 150 km i od 2 miesięcy mam taki sam problem co ty , nikt nie wie co się dzieje , brak mocy a po 2000 obrotów rakieta , proszę powiedz jak czy jak zrobiło sie ciepło problem powrócił czy jest ok ??? pozdrawim pilne
[ Dodano: Sro Lis 03, 2010 22:55 ]
pzab, pzab, witaj ja mam zb 150 km i od 2 miesięcy mam taki sam problem co ty , nikt nie wie co się dzieje , brak mocy a po 2000 obrotów rakieta , proszę powiedz jak czy jak zrobiło sie ciepło problem powrócił czy jest ok ??? pozdrawim pilne
-
luko
Witam , w mojej zafirze B 1.9 120 km również nie ma mocy do 2000 tys obr ale co gorsze to jego spalanie po mieście , normalna jazda średnie spalanie : 26 l/100 km !!! , Czy to możliwe że przez ten egr było aż takie spalanie? Dodam że to jest średnie spalanie po przejechaniu 150 km, bo dopiero co go kupiłem , rocznik 2007.
-
kubik_CDTi
Ja bym się wybrał do serwisu bo coś jest bardzo nie tak.luko pisze:Witam , w mojej zafirze B 1.9 120 km również nie ma mocy do 2000 tys obr ale co gorsze to jego spalanie po mieście , normalna jazda średnie spalanie : 26 l/100 km !!! , Czy to możliwe że przez ten egr było aż takie spalanie? Dodam że to jest średnie spalanie po przejechaniu 150 km, bo dopiero co go kupiłem , rocznik 2007.
Pozdrawiam
-
Szymon78
-
Anony Mous