Podgrzewanie świec - czy trzeba czekać na kontrolkę ?
Moderator: Sebu$
Jeżeli to czujnik temp. zewnętrznej to jest ok. Na MID-zie pokazuje temp.darkp1 pisze:Nie ten. Chodzi o czujnik temperatury zewnętrznej, jeden jest na grillu, ale to do komputera, nie jestem pewien czy ten sam jest też do silnika.
Po pracy zrobiłem test. Pojeździłem trochę aby silnik się nagrzał i sprawdziłem. Ta cholerna kontrolka pali się przez parę sekund przed odpaleniem nawet na nagrzanym silniku
Czy nikt już nie jest w stanie mi pomóc ?? To mój pierwszy diesel i nie wiem z czym się to je.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, 09:51 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 5 razy.
Byłem u znajomego mechanika i odpięliśmy wtyczkę od czujnika temp. który znajduje się z boku silnika w pobliży filtra powietrza. Po przekręceniu kluczyka lampka zapaliła się na ułamek sek. czyli chyba tak jak powinno być. Czy to oznacza że to ten czujnik szwankuje ?? Czy z tego czujnika idzie też info do wskaźnika na liczniku ??
Przy okazji znaleźliśmy jakiś dziwny przekaźnik Mercedesa z numerami 4RD 007 79 4-00 i A 002 542 1419. Był ona podłączony kabelkami i leżał luźno w skrzynce przekaźników pod maską. Ciekawe co ktoś tutaj sztukował
Taki sam jak na tej AUKCJI
Czujnik wymieniony i niestety to nie to. Chyba trzeba bliżej się przyjrzeć temu przekaźnikowi.
Tak myślę aby odkręcić masę od tego przekaźnika
Przy okazji znaleźliśmy jakiś dziwny przekaźnik Mercedesa z numerami 4RD 007 79 4-00 i A 002 542 1419. Był ona podłączony kabelkami i leżał luźno w skrzynce przekaźników pod maską. Ciekawe co ktoś tutaj sztukował
Taki sam jak na tej AUKCJI
Czujnik wymieniony i niestety to nie to. Chyba trzeba bliżej się przyjrzeć temu przekaźnikowi.
Tak myślę aby odkręcić masę od tego przekaźnika