MID - jak on to oblicza ?

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#16 Post autor: Anony Mous »

kicaj pisze:indeksy w mid'zie prawidlowe?
Jeżeli chodzi Ci o rozmiar kół to tak. Zresztą jak pisałem mam już 3 MID-a włożonego i za każdym razem programowany techem serwisowym.
kicaj

#17 Post autor: kicaj »

nie, indeks wyswietlacza do odpowiedniego modelu...
http://forum.opel24.com/topic/7612-Temp ... ge__st__25

Zafira-B BID (Board Info Display) Code Index Table
Part No. BC Fuel Tank Sensor Code Index
13253694 Without BC Not relevant 003
13253694 With BC Not relevant 004
13208089,13238548,13253694 Without BC Not relevant 007
13208089,13238548,13253694 With BC Not relevant 008
Anony Mous

#18 Post autor: Anony Mous »

Ale ja mam Zosię A :lol:
Mihó

#19 Post autor: Mihó »

Co najwyżej mógłby odcinać sygnał od czujnika temperatury. Z doświadczenia wiem, że to nie ma aż takiego wpływu na spalanie
kicaj

#20 Post autor: kicaj »

celius, wiem, ale wybacz mi, ja nie mam opisow do A... to byl tylko przyklad jak to sie dzieje w B... moze podobnie w A...
jak nie zapomne popytam w de... rzuc mi PW co bym nie zapomnial...
Anony Mous

#21 Post autor: Anony Mous »

Mihó pisze:Co najwyżej mógłby odcinać sygnał od czujnika temperatury. Z doświadczenia wiem, że to nie ma aż takiego wpływu na spalanie
Też mi się tak wydaje. Kiedyś musiałbym go jakoś od montować ale penie kabelek od czujnika będzie przerwany i jakoś na krótko trzeba będzie go zewrzeć.
kicaj pisze:celius, wiem, ale wybacz mi, ja nie mam opisow do A... to byl tylko przyklad jak to sie dzieje w B... moze podobnie w A...
jak nie zapomne popytam w de... rzuc mi PW co bym nie zapomnial...
Byłbym wdzięczny tylko nie rozumiem czemu mam Ci jeszcze wysyłać PW ? :P
kicaj

#22 Post autor: kicaj »

celius pisze:Byłbym wdzięczny tylko nie rozumiem czemu mam Ci jeszcze wysyłać PW ? :P
zeby mi przypomniec... ;) :P ale nie zapomnialem ;)

[ Dodano: Pon Sie 22, 2011 13:54 ]
i oto odpowiedz z de:
"Normalerweise ist das Problem bei solchen Abweichungen der Tanksensor. Entweder Tanksensor tauschen oder wenn möglich auf den korrekten Tanksensor programmieren."

czyli po naszemu - musisz przeprogramowac czujnik ilosci paliwa, a jak sie nie da wymienic na odpowiedni... czy jakos tak
Anony Mous

#23 Post autor: Anony Mous »

kicaj pisze:
[ Dodano: Pon Sie 22, 2011 13:54 ]
i oto odpowiedz z de:
"Normalerweise ist das Problem bei solchen Abweichungen der Tanksensor. Entweder Tanksensor tauschen oder wenn möglich auf den korrekten Tanksensor programmieren."

czyli po naszemu - musisz przeprogramowac czujnik ilosci paliwa, a jak sie nie da wymienic na odpowiedni... czy jakos tak
A co ma czujnik ilości paliwa do tego ??

Tak dzisiaj popatrzałem pod maskę na ten przekaźnik. Idzie od niego 5 kabelków - jeden to masa, dwa idą tutaj:

Obrazek

A dwa do tej wtyczki. I pytanie od czego jest ta wtyczka ? :

Obrazek

Obrazek
kicaj

#24 Post autor: kicaj »

celius pisze:A co ma czujnik ilości paliwa do tego ??
nie wiem... tylko przekazuje, ale chyba sie pomylili i podali do Zafiry B...

[ Dodano: Pon Sie 22, 2011 20:43 ]
http://www.zafira-forum.de/showthread.p ... post473603
no to nic nowego nie wymyslili... ;(
Anony Mous

#25 Post autor: Anony Mous »

Nie wierzę :shock: Nikt nie wie od czego ta wtyczka ?? Znajduje się pod zbiornikiem wyrównawczym po lewej stronie (stojąc przodem do auta).
Mihó

#26 Post autor: Mihó »

To mamy wiedzieć kto Ci co porył ?
Anony Mous

#27 Post autor: Anony Mous »

Mihó pisze:To mamy wiedzieć kto Ci co porył ?
Nie, chciałbym wiedzieć od czego jest ta wtyczka. Jest ona oryginalna i odą do niej 2 przewody i ktoś dolutował do nich następne 2.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”