w poprzedniej firmie w której zajmowałem się flotą, tylko tam regenerowaliśmy turbiny (lub kupowaliśmy po regeneracji) i nie mieliśmy żadnych przypadków reklamacji. A zrobiliśmy tam ...naście jeśli nawet nie ...dziesiąt turbin. Niestety ale regeneracja turbin w innych miejscach nie zawsze kończyła się dobrze.Woytas pisze:no to ja mogę polecić : http://www.moto-market.pl/turbo-service/ ...tyle, że też w Wawce
Regeneracja turbiny
Witam.
Niedawno zakupiłem Zafirke 1,7 125km i mam mały (oby) problem. Przy przyspieszaniu gwiżdże jak czajnik... Z tego co się dowiedziałem spalanie też mam mega duże... W mieście, w korkach nawet 10-11l... rozmawiałem ze znajomym, który ma ten sam model i u niego wychodzi 7,5-8 z tankowania (6,5 pokazuje komp, ale to inna sprawa).
Myślicie, że to przez turbo?
ps. możecie polecić jeszcze jakąś firmę zajmującą się regeneracją z Warszawy lub okolic?
Pozdrawiam
Niedawno zakupiłem Zafirke 1,7 125km i mam mały (oby) problem. Przy przyspieszaniu gwiżdże jak czajnik... Z tego co się dowiedziałem spalanie też mam mega duże... W mieście, w korkach nawet 10-11l... rozmawiałem ze znajomym, który ma ten sam model i u niego wychodzi 7,5-8 z tankowania (6,5 pokazuje komp, ale to inna sprawa).
Myślicie, że to przez turbo?
ps. możecie polecić jeszcze jakąś firmę zajmującą się regeneracją z Warszawy lub okolic?
Pozdrawiam
Bardzo polecam tę firmę .
Posiadają w swojej ofercie zestawy naprawcze, wirniki, koła kompresji, jak i całe korasy (już wyważone) oraz turbiny. Dzięki nim ogarnąłem turbo u siebie i u brata w Combo 1.3 CDTI, po kosztach w zasadzie - tylko części. W 1 dzień można spokojnie sobie samemu grata ogarnąć. Podesłać nr OEM z korpusu turbiny i zapytać o dostępność części. Bajka!
Pozdrawiam
Posiadają w swojej ofercie zestawy naprawcze, wirniki, koła kompresji, jak i całe korasy (już wyważone) oraz turbiny. Dzięki nim ogarnąłem turbo u siebie i u brata w Combo 1.3 CDTI, po kosztach w zasadzie - tylko części. W 1 dzień można spokojnie sobie samemu grata ogarnąć. Podesłać nr OEM z korpusu turbiny i zapytać o dostępność części. Bajka!
Pozdrawiam
Z tego co się orientuję to masz raczej turbo bez zmiennej geometrii a zatem kwestia oczyszczenia łopatek kierownicy odpada. Jeśli jednak się mylę i masz te łopatki to efektem ich zatarcia jest przeładowanie turbiny(brak regulacji ciśnienia strumienia gazów). Zależy co Ci tam wyszło na diagnozie? Poczekaj aż wypowiedzą się tu pozostali koledzy. Gdybyś miał zapchaną tą kierownicę to koszt czyszczenia byłby do przyjęcia, czego Ci życzę .warter90 pisze:Witam, do tamtego tygodnia byłem szczęśliwym posiadaczem Zośki. Niestety ale dziś po diagnozie i podłączeniu pod komputer okazało sie ze mam do regeneracji, bądź tez do wyczyszczenia (daj boże) turbosprężarkę. I tu Moja prośba o pomoc, mianowicie proszę polećcie drodzy klubowicze jakąś rzetelną firmę która mogła by dokonać diagnozy i regeneracji tej sprężarki.
Model zafira 2007, 1.9CDTI , 101 km. POCHODZĘ Z ŁÓDZKIEGO, BLISKO ŁODZI. Pozdrawiam i czekam na jakieś sprawdzone serwisy
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2015, 18:01 przez Skasowany użytkownik 6483, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam serdecznie kolegów i od razu przechodzę do sedna. Ostatnio zauważyłem wyciek z turbiny, a dokładniej na wezu od intercoolera i mój mechanik po wstępnych oględzinach, (odkrecil i zobaczył że w wezu zbiera się trochę oleju) stwierdził że będzie to win zdychjacej turbiny. Czy to możliwe i jeśli tak (bo spadku mocy ani gwizdow nie zauwazylem) to gdzie w Rzeszowie lub okolicach naepiej takową turbina zregenerować i jakby się to finansowo przedstawialo. Czy są jakieś poważne konsekwebcje oczywiście w postaci uszkodzenia silnika jazdy z uszkodzoną turbina. Pozdrawiam i czekam na jakąś porade
Póki co opieram się jedynie na opinii mojego mechanika tym że zauważyłem ten wyciek, a w sumie to nie tyle wyciek co zacapanie w okolicy intercoolera. Dymu ani żadnych innych niepokojących objawów nie ma. Chodzi mi też o to czy i jak dlugo tak mogę jezdzic, bo rozne sa opinie...czy jeślinp turbina zaciagnie olej to niewiąże się to z większą naprawa, albo całkowitym unieruchomieniem autka?