[B]Zaparowane szyby po użyciu spryskiwacza

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
ZAKROPIOLO

#16 Post autor: ZAKROPIOLO »

Myślę że to, że czuć zapach "podłej jakości ankoholu" w środku podczas spryskiwania szyb, to normalny objaw. Dmuchawa zaciąga powietrze gdzieś chyba z podszybia a tam spływa płyn. Chyba, że się mylę to insza inszość.
Anony Mous

#17 Post autor: Anony Mous »

Przewody do spryskiwacza i same spryskiwacze lecą pod czarną plastikową osłoną z kratką na podszybiu. Wlot powietrza do dmuchawy znajduje się z prawej strony pojazdu na płycie grodziowej. Być może któryś z przewodów jest nieszczelny albo niedokładne zamocowany i przepuszcza płyn, który może przez chwilę gromadzić się pod wlotem powietrza i zaciąga do kabiny( potem spływa ). Mało prawdopodobne ale możliwe. Po drodze jest jeszcze filtr kabinowy hmm... Rozbierałem to przy okazji wymiany spryskiwaczy i niezbyt dokładnie zamocowałem przewód i spadł podczas spryskiwania.
aszifo

#18 Post autor: aszifo »

Automatyczna recyrkulacja, która włącza się po użyciu spryskiwacza . Wszystko. Pozdrawiam.
stapaw
Mieszkaniec
Imię: Paweł
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT

#19 Post autor: stapaw »

aszifo pisze:Automatyczna recyrkulacja, która włącza się po użyciu spryskiwacza . Wszystko. Pozdrawiam.
To rzeczywiście ma sens,muszę przetestować.Pozdrawiam
Przemo_w1

#20 Post autor: Przemo_w1 »

U mnie też tak jest jak jadę z całą rodziną. Po chwili mija i szyby czyste.
stapaw
Mieszkaniec
Imię: Paweł
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT

#21 Post autor: stapaw »

Witam.Od posta kolegi:
aszifo pisze:Automatyczna recyrkulacja, która włącza się po użyciu spryskiwacza . Wszystko. Pozdrawiam.
wyłączyłem automatyczną recyrkulację powietrza i jak do tej pory problem się nie powtórzył.Włączę jak zrobi się cieplej.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”