Kontrolki świateł mijania niema a długich jest.Czy w zafirach niema kontrolek właczonych swiateł mijani i długich ? na waszych fotach niezauwazyłem podswietlen takich kontrolek?
diody
Moderator: Sebu$
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
zafirakamil
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Przy okazji zamiany TID'a na MID'a też podjąłem próbę zmiany na diody niebieskie. O ile w nocy efekt podświetlenia jest super, to w dzień kompletna porażka, spróbowałem na kolor biały - dokładnie tak samo, dlatego pomysł upadł - pozostały oryginalne żaróweczki. Nie jest super (w słoneczny dzień nie widać podświetlenia wogóle), ale lepiej niż na diodach.
-
zafirakamil
tutaj zamieszczam zdjęcie jak mi to świeci świecą tylko wskazówki a reszta to na zielono i to ciemno że nic nie widać http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03d ... 51be5.html
//scalone// - edytuj posty, a nie pisz jeden pod drugim
proszę o pomoc jak to zrobić żeby to dobrze wyglądało
//scalone// - edytuj posty, a nie pisz jeden pod drugim
proszę o pomoc jak to zrobić żeby to dobrze wyglądało
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2010, 21:06 przez zafirakamil, łącznie zmieniany 1 raz.
-
BajBus
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Trochę po czasie, ale może komuś się przyda.
Skoro wkręciłeś niebieskie diody do podswietlania a widzę ze cyfry w liczniku się swiecą na zielono do tego wskazówki swiecą dość intensywnie niebieskim mozna wnioskować ze problem nie jest w diodach tzn w ich jasności tylko w tarczach.
Blaty a właściwie cyfry nie są idealanie białe tylko mają od spodu filtr zielony, który akurat przy kolorze niebieskim tłumi ten kolor dosć intensywnie.
Dla tego uzyskanie koloru niebieskiego może być trudne do wykonania.
Oryginalnie cyfry w dzień były białe a w nocy zielone, mam rację?
Skoro wkręciłeś niebieskie diody do podswietlania a widzę ze cyfry w liczniku się swiecą na zielono do tego wskazówki swiecą dość intensywnie niebieskim mozna wnioskować ze problem nie jest w diodach tzn w ich jasności tylko w tarczach.
Blaty a właściwie cyfry nie są idealanie białe tylko mają od spodu filtr zielony, który akurat przy kolorze niebieskim tłumi ten kolor dosć intensywnie.
Dla tego uzyskanie koloru niebieskiego może być trudne do wykonania.
Oryginalnie cyfry w dzień były białe a w nocy zielone, mam rację?