[B]Zderzak przedni
-
pioter1
-
F-19
Raczej nie, inne jest przetłoczenie dolnej części zderzaka.pioter1 pisze:sluchajcie a czy do zafiry b przed lifetm bedzie pasowala nakladka na zderzak opcline od zafiry po 2008
Zderzak na zdjęciu to nie jest zderzak zrobiony przez rzemieślnika bo ci takich nie robią, chociażby z tego drobnego powodu, że ma spryskiwacze, a co najważniejsze elementy mocowania mechanizmu od wewnętrznej strony (są oryginalnie przyklejone) żaden używany zderzak na Allegro tego nie ma są powyrywane i są gołe otwory. A tych elementów nie można dokupić osobno , występują tylko ze zderzakiem. Bez nich nie można zamocować spryskiwacza. Zderzak na zdjęciu jest pomalowany już oryginalnie podkładem.
-
szeryffek
Witam
Mam taki drobny problem. W wyniku naprawy blacharskiej wymieniono mi przedni zderzak i zauważyłem, że aktualnie brakuje w nim otworu i zaślepki na hak holowniczy. W poprzedniej wersji był otwór mniej więcej prostokątny.
No i właśnie się zastanawiam, czy użyto jakiegoś zamiennika, czy może oryginalne części zamienne tak właśnie mają, że są bez tych otworów, czy jest jescze jakiś inny powód.
Co o tym sądzicie ???
Mam taki drobny problem. W wyniku naprawy blacharskiej wymieniono mi przedni zderzak i zauważyłem, że aktualnie brakuje w nim otworu i zaślepki na hak holowniczy. W poprzedniej wersji był otwór mniej więcej prostokątny.
No i właśnie się zastanawiam, czy użyto jakiegoś zamiennika, czy może oryginalne części zamienne tak właśnie mają, że są bez tych otworów, czy jest jescze jakiś inny powód.
Co o tym sądzicie ???
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
adam
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
tak, ale w takim przypadku założyli by koledze zderzak z przed liftu... a jeśli wcześniej miał wyraźną zaślepkę, to miał zderzak poliftowy, a między tymi dwoma zderzakami jest wyraźna różnica...adam pisze:Witam. Otwór jest pod listwą która go zasłania, trzeba ją podważyć. Spróbuję jutro zrobić zdjęcia.Pozdrawiam.
zdjęcia pomogą....
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Nie będę się kłócił, nie widziałem, link z aukcji:paweldm pisze:Ten pierwszy zderzak nie jest od zafiry.
http://allegro.pl/zderzak-przod-przedni ... 09740.html
dlatego napisałem, że katalog podaje tylko dwa zakresy nadwozia.
Poczekamy na fotki, powinny być dwa rodzaje.
- tOmki
- Zafiromaniak
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NET
Pierwsza fota, to zderzak od Astry H Lift.
Na zrzucie z EPC pierwszy zderzak to wersja przed FL, drugi to po FL.
Na zrzucie z EPC pierwszy zderzak to wersja przed FL, drugi to po FL.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2016, 23:04 przez tOmki, łącznie zmieniany 1 raz.
ZB 
ZC
ZC
-
Flora
-
szeryffek
Aktualnie wygląda to jak na załączonych fotach. To na drugiej fotce wygląda jak to z obrazka Flora , ale nie próbowałem jeszcze się z tym szarpać żeby to zdjąć więc nie wiem co tam jest
Ostatnio zmieniony 04 sty 2016, 23:59 przez szeryffek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Skasowany użytkownik 17961