Problemy związane z centralnym zamkiem
Moderator: Sebu$
dowiadywałem się komplet siłowników oprócz wlewu 190zł ale całe szczęście nie muszę kupować. Odnośnie twojej centralki, może jeszcze coś poleciało skoro naprawa wyszła 100zł? Ja myślałem, że u mnie też jeszcze coś poleciało bo po zdjęciu osłony progu czułem już spaleniznę z tej plastikowej puszki centralki. Ale jak widać strach ma wielkie oczy i lepiej czasami zapobiegać niż leczyć. Dlatego profilaktycznie lewą stronę także przejrzę bo za drugim razem mogę nie mieć tyle szczęścia.marsuc pisze:krzysiek82, tyle szcześcia, że nie skończyło się tak jak u mnie. U mnie spaliło wszystkie siłowniki a bezpiecznik 15A ocalał.
No i uświadomiłeś mnie, elektronik zgrabił ze mnie 100 zł za przylutowanie tego drutu wrrr
witam panów koledzy mam taki problem jak krzysiek82 tylko u mnie znowu w lewych tylnich drzwiach centralny nietrybi ale predzej jak czytalem to ktos polecil zeby sprawdzic czy głosnik dziala, u mnie też nie dziala. Wziołem sie i sciagnelem tapicerke z drzwi i ci sie okazało ze kostka z pradem nie jest podłączona do centralnego ale jak ja załączyłem to też nie działał tak wiec to wina kabli miedzy drzwiami a budą????
Samo raczej się nie naprawi, mogło przestać zwierać, ale nie radzę z tym jeździć, bo tak jak u przedmówców może się to skończyć poważniejszą awarią.LoKi pisze:u mnie tak samo lewy tył nie działał centralny ale po pewnych kilku pięknych razach tak jakbym rozruszał bolec(otwórz,zamknij) i centralny mi się naprawił nie wiem jak długo będzie hulać ale oby jak najdłużej...
Oto co zastałem u siebie:
chyba zaraz idę do moich drzwi - tylko nie wiem od czego zacząć - zdejmować tapicerkę czy dobierać się do kabli?
- też padł mi centralny - prawy tył
http://www.tuxtux2.republika.pl/downloa ... 0drzwi.htm
bondzo001
- też padł mi centralny - prawy tył
http://www.tuxtux2.republika.pl/downloa ... 0drzwi.htm
bondzo001
Po porostu dziwi mnie to, że "samo się" naprawiło. Są dwie możliwości, albo to nie była wina wiązki, albo przestało w niej zwierać. Jeśli ten drugi wariant, to prędzej czy później problemy wyjdzie ponownie.LoKi pisze:sQcha,
ale skoro działa i drzwi się zamykają i otwierają z kluczyka to co się może stać gorszego ?? puki co odpukać wszystko co złe.
LoKi, kable przecierają się przeważnie tylko w jednym miejscu. W tej harmonijce w drzwiach. U ciebie pewnie w racji tego że robiło się zwarcie i tworzyła się temperatura to kabelki się ponownie "zespawały". Ale i tak lepiej to sprawdzić bo kable mogły zostać bez otuliny a to grozi większymi konsekwencjami niż tylko uszkodzeniem jednego zamka
sQcha i marsuc dobrze mówią. Standardowa usterka i jak widzę u większości na początku pada LT Miałem tak że przestała działać elektryka szyb i po całym dniu wróciło do normy. Następnego dnia padło i koniec ( a szyba była do połowy ). Rozebrałem wiązkę i sito z przewodów. To samo klapa tył a konkretnie wciskając hamulec zapalało mi się ogrzewanie szyby tylnej Teraz sprawdziłem wszystkie wiązki i pomiędzy przerwanymi przewodami wstawiam nowe, łącząc kostkami w drzwiach i słupku.