[B]koło zapasowe czy zintegrowany zestaw naprawczy

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Jarek1967

#16 Post autor: Jarek1967 »

niestety nie ma. ale jutro jeszcze poszukam bo może gdzieś spadł w nadkole.
kwazaar

#17 Post autor: kwazaar »

w prawym dolnym roku kompresorka jest taki wystający kawałek metalu (w takiej dziurze o średnicy około 2-3 cm) ten wystający kawałek to wtyczka do gniazda zapalniczki - trzeba ją wyjąć (wyszarpnąć) i włożyć do gniazdka. Kompresor zagada jak wciśniesz mu przycisk z plusem. Postaram się dziś wrzucić fotkę.
Jarek1967

#18 Post autor: Jarek1967 »

Dzięki, wszystko jest tak jak piszesz . Przyznam się , że trochę mi wstyd, że sam na to nie wpadłem. Kabelek jest i wszystko działa. Raz jeszcze Dziękuję.
Jarek
kwazaar

#19 Post autor: kwazaar »

nie ma sprawy
sam miałem podobny problem i długo szukałem tej wtyczki ale na szczęście obadałem temat jak kupiłem auto (wolałem być przygotowany zanim coś by się wydarzyło z kołami)
zorro

#20 Post autor: zorro »

Mam problem - fabrycznie mam zestaw naprawczy -
Chciałbym załozyc kosz na koło zapasowe - znalazłem ofertę
http://moto.allegro.pl/kosz-na-kolo-zap ... 61322.html
- może ktoś podpowie czy będzie pasowało ?
Belfer

#21 Post autor: Belfer »

zorro pisze:Mam problem - fabrycznie mam zestaw naprawczy -
Chciałbym załozyc kosz na koło zapasowe - znalazłem ofertę
http://moto.allegro.pl/kosz-na-kolo-zap ... 61322.html
- może ktoś podpowie czy będzie pasowało ?
Bedzie pasował taki kupiłem pozdrawiam
zorro

#22 Post autor: zorro »

Dzięki
Butch

#23 Post autor: Butch »

ja taki sam wraz ze srubą i linką kupilem tez na allegro za 150 zł, więc cena tego nie rewelacyjna..
Axit

#24 Post autor: Axit »

W zosce teścia brak jest zapasu wiemy o tym bo i w wyposażeniu po vinie tego nie ma. Ale drogi mamy jakie mamy i czasem coś się dzieje z oponami. Czy do Zafiry B z 2009 da sie zamontować kosz pod podwozie żeby wozić tam koło zapasowe ( które oczywiście trzeba sobie dokupić). Jeśli tak to od czego pasuje kosz (ZA) - czy trzeba samemu modzić?
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2011, 18:18 przez Axit, łącznie zmieniany 1 raz.
Anony Mous

#25 Post autor: Anony Mous »

Jest fabryczny kosz do zb szukaj na allegro
zorro

#26 Post autor: zorro »

Ja kupiłem dokładnie ten sam od tego samego sprzedawcy i jest wszystko OK
http://allegro.pl/kosz-na-kolo-zapasowe ... 26715.html
kandi

#27 Post autor: kandi »

...ja też nie mam kosza i zapasu, ale mam sprężarkę i jakiś klej aczkolwiek nie jestem za bardzo do tego rozwiązania przekonany...i sam nie wim czy zapasu nie dokupić.
kicaj

#28 Post autor: kicaj »

byly wersje ze sprezarka bez kola badz z kolem zapasowym pod autem bez sprezarki
kandi

#29 Post autor: kandi »

ja mam tą pierwszą wersję choć nie ukrywam, że czułbym się pewniej z normalnym zapasem. :D
kicaj

#30 Post autor: kicaj »

kandi-p, a ja szczerze powiedziawszy jak pomysle ze musialbym z auta wyciagac bety zeby dostac sie do sruby a potem pod autem lezec zeby wyciagnac zapas to wole spray i kompresor...
choc mam to pierwsze...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”