Dobre... Super...olsen pisze:koledze pomyliła się miarka ten typ miarek oleju występuje w silnikach benzynowych opla a nie disla
Kolor Oleju po 1300 km
-
Orbit
-
norbert_p
Proponuję, abyś co jakiś czas wklejał fotkę z kolorem oleju i stanem licznika od ostatniej wymiany. To co pokazujesz przeczy wszystkiemu co piszą o dieslach (że po kilkunastu km olej robi się czarny od osadów itp). Ciekawe czy nie szkodzi to na dłuższą metę silnikowiOrbit pisze:Dzisiaj sprawdzałem Olej po przejechaniu 1800 km od ostatniej zmiany , 500 km od ostatniego zdjęcia ..
-
olsen
-
Orbit
Minął prawie miesiąc od rozpoczęcia tego wątku , od zmiany oleju 2440 Km zrobione tylko i wyłącznie po mieście ..640 od ostatniego zdjęcia .. . ,Jestem przekonany w 100 % iz to że Olej ma taki kolor jaki ma i to zasługa MILITEC-1 ,
Czytałem rożne wypowiedzi niektórzy twierdzą iż pokazuje bzdury itd... ,szczerze ..te opinie kompletnie mi wiszą kalafiorem, wiem co widzę oraz wiem ile zrobiłem kilometrów, niektórzy także sugerują iż może to być zasługa paliwa które się dostaje do silnika i miesza z olejem
No jasne . nagle po dodaniu Militec-1 paliwo zaczęło spływać do silnika
nic z tych rzeczy
WIEM CO WIDZĘ , wszystko jest w najlepszym porządku ..... płukanka oraz w moim przypadku Militec-1 to jest odpowiedz ...
Tym razem zamieszczam Film ++++ TUTAJ FILM +++++
PS. film nagrałem wczoraj ..
Czytałem rożne wypowiedzi niektórzy twierdzą iż pokazuje bzdury itd... ,szczerze ..te opinie kompletnie mi wiszą kalafiorem, wiem co widzę oraz wiem ile zrobiłem kilometrów, niektórzy także sugerują iż może to być zasługa paliwa które się dostaje do silnika i miesza z olejem
No jasne . nagle po dodaniu Militec-1 paliwo zaczęło spływać do silnika
nic z tych rzeczy
Tym razem zamieszczam Film ++++ TUTAJ FILM +++++
PS. film nagrałem wczoraj ..
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Orbit, a ja zapytam - jaki jest cel Twoich wypowiedzi, czy tylko aby pochwalić się swoimi osiągnięciami czy może chcesz przekonać innych aby postępowali podobnie albo tak samo jak Ty? Bo jeśli to ma być próba przekonania, to nie potrzebnie używasz mało eleganckiego języka
Orbit pisze:te opinie kompletnie mi wiszą kalafiorem
-
Orbit
wiszą mi opinie ludzi którzy chcą mi udowodnić iz pokazuje głupoty .. według mnie , to w jakim stanie jest olej , jest bardzo ważne , nikogo nie przekonuje do niczego ...zalałem silnik płynem w który sam nie bardzo wierzyłem a efekty sa widoczne , i tym sie dziele ... nie rozumiem kogoś kto Atakuje mnie , twierdząc ze to zaśmiecanie ...MieHor pisze:Orbit, a ja zapytam - jaki jest cel Twoich wypowiedzi, czy tylko aby pochwalić się swoimi osiągnięciami czy może chcesz przekonać innych aby postępowali podobnie albo tak samo jak Ty? Bo jeśli to ma być próba przekonania, to nie potrzebnie używasz mało eleganckiego języka
Orbit pisze:te opinie kompletnie mi wiszą kalafiorem
Każdy jest właścicielem swojego samochodu , tak samo jak każdy ma prawo pisać na forum , a to że jakiś Jajogłowy chce mi udowodnić ze zaśmiecam to forum , ... to mi wisi .. są tacy którzy myślą inaczej ...
-
Szymon78
ORBIT -jeśli twój cel jest jeden (pochwalić sie z rezultatu zastosowania specyfiku) to juz to zrobiłes. A sposb wypowiadania i oceniania innych jest tu całkowicie niepotrzebny. Kazdy dysponuje jakimś bagażem doświadczeń i słuchać twoich rad nie musi.
Generalnie zmien ton wypowiedzi bo strasznie gryzie w oczy... Chyba ze juz taki zadumany w sobie i masz z natury takie zgryźliwe podejście do ludzi -ale to juz twoj problem z którym możne trzeba pójść do psychologa lub innego specjalisty
Generalnie zmien ton wypowiedzi bo strasznie gryzie w oczy... Chyba ze juz taki zadumany w sobie i masz z natury takie zgryźliwe podejście do ludzi -ale to juz twoj problem z którym możne trzeba pójść do psychologa lub innego specjalisty
-
norbert_p
Moim zdaniem opinie Kolegi Orbita na temat koloru i właściwości oleju w jego aucie są bardzo cenne. Wynika z tego, że zastosowanie w/w specyfika pomogło w zachowaniu czystości silnika. Wiadomo, mniej syfu i szlamu w silniku to gwarancja bezproblemowej jego pracy. Sam w jednym z postów powyżej poprosiłem, aby co jakiś czas zamieszczał jakieś fotki oraz wskazywał po jakim przebiegu jest auto od wymiany oleju.
OFF TOPIC: Język użyty w ostatnich postach może być dla niektórych kontrowersyjny, ale chodzi o sam fakt przeprowadzenia takiej próby
OFF TOPIC: Język użyty w ostatnich postach może być dla niektórych kontrowersyjny, ale chodzi o sam fakt przeprowadzenia takiej próby
-
kubik_CDTi
-
Orbit
Astra ma przejechane 28.Kkm i była to 3-cia zmiana Oleju ..kubik_CDTi pisze:Ile przelotu ma to Twoje maleństwo?
1- po 10 Kkm wraz z przeglądem zalany Castrol Edge
2-ga po 17,500 Dexos2
3-cia 25,500 km . Liqui Moliy 4600
wcześniej Olej robił się czarny bardzo szybko , na Castrolu po 50 km , Dexos2 po około 300 - 400 km . Liqui Moly + Militec jak widać , jest jeszcze przezroczysty
28KKm, to nie duży przebieg, ale wiem co się działo przedtem , czy niema się czym jarać ? może i nie ... ale ja się jaram
-
Zdenek2007
- Zafiromaniak
- Model:
Czytając to wszystko można dojść do wniosku że Castrol dobrze czyści silnik z osadów, Dexos wypłukuje szlam jeszcze lepiej a Liqui Moliy 4600 nie posiada żadnych składników zapobiegających osadzaniu się cząsteczek stałych w silniku!Orbit pisze:Astra ma przejechane 28.Kkm i była to 3-cia zmiana Oleju ..kubik_CDTi pisze:Ile przelotu ma to Twoje maleństwo?
1- po 10 Kkm wraz z przeglądem zalany Castrol Edge
2-ga po 17,500 Dexos2
3-cia 25,500 km . Liqui Moliy 4600
wcześniej Olej robił się czarny bardzo szybko , na Castrolu po 50 km , Dexos2 po około 300 - 400 km . Liqui Moly + Militec jak widać , jest jeszcze przezroczystyostatnie dwie zmiany stosowałem płukankę
28KKm, to nie duży przebieg, ale wiem co się działo przedtem , czy niema się czym jarać ? może i nie ... ale ja się jaram
Moim zdaniem to niedobrze, choć przebieg 28 000km. to przysłowiowy pikuś. No ale wszyscy mogą sobie wyrobić swoje zdanie, a przepychanki słowne nie służą nikomu.