1.9 CDTi 120KM - Problem z mocą.Obroty max 3200-3400 EGR
-
norbert_p
tEREk, jeśli masz problem z EGR to jak ktoś wspomniał (nie w tym temacie) kupuj nowy EGR. Koszt na allegro 399zł. Wymienisz na nowy, a ze starym będziesz się bawił w domu (czyszczenie, rozwiercanie, klejenie dziurki po wiertle). U mnie po skasowaniu błedu póki co spokój, ale jak się pojawi ponownie i będą objawy co do zabrudzonego EGRa to właśnie tak zrobię (kupię drugi na wymianę).
-
Anony Mous
dokładnie, kaliope wskazał ostatnio w HP linka do EGRów do Z19DT/DTL za 384 zł + przesyłka. Demontaż naprawdę nie jest trudny, a dać za wymianę 200 zł (żeby dopełnić do 600 złotych proponowanych owyżej przez jednego z kolegów) to już lekka przesada.
Ciepło przyszło, też się muszę zabrać do wymiany, po pół zimy jeżdżę z uszkodzoną cewką. Cewka ma na obudowie nr, ale samej cewki, "nówki nieśmiganej", nie dostaniesz.
Ciepło przyszło, też się muszę zabrać do wymiany, po pół zimy jeżdżę z uszkodzoną cewką. Cewka ma na obudowie nr, ale samej cewki, "nówki nieśmiganej", nie dostaniesz.
-
Anony Mous
wydaje mi sie, że w cewce nie ma się co zepsuć...po prostu jest przyrdzewiała, zasyfiała i tyle....dobre czyszczenie i smarowanie i zawór jak nowy....i też planuje kupić drugi żeby mieć na podmiankę. Stąd też zastanawiam się czy nie kupić używki, chodzą po 150-250 zł.tycik pisze:Cewka ma na obudowie nr, ale samej cewki, "nówki nieśmiganej", nie dostaniesz.
-
Anony Mous
Stary musi ożyć
za dużo mam w tej chwili wydatków (niania, ubezpieczenie auta itp..) aby teraz kupować nowy EGR
[ Dodano: Pią Kwi 08, 2011 14:53 ]
Moda proszę o scalenie
i zmianę tematu
Niestety czyszczenie EGR nie pomogło. Tzn nie pojawia się błąd p0400, ale auto dalej nie wkręca się na obroty powyżej 3200-3400. Byłem u diagnosty, który wynalazł błąd nie pamiętam w tej chwili numeru, ale dotyczący przycinania się przepustnicy.
Jak będę miał wolną chwilę zajmę się czyszczeniem przepustnicy i zdam relację jak poszło.
[ Dodano: Pon Kwi 18, 2011 08:30 ]
W sobotę przeprowadziłem kompleksowe czyszczenie przepustnicy, egr i przy okazji wymiana termostatu.
Odpaliłem auto w niedziele i dzisiaj rano bez żadnych problemów
[ Dodano: Pią Kwi 08, 2011 14:53 ]
Moda proszę o scalenie
Niestety czyszczenie EGR nie pomogło. Tzn nie pojawia się błąd p0400, ale auto dalej nie wkręca się na obroty powyżej 3200-3400. Byłem u diagnosty, który wynalazł błąd nie pamiętam w tej chwili numeru, ale dotyczący przycinania się przepustnicy.
Jak będę miał wolną chwilę zajmę się czyszczeniem przepustnicy i zdam relację jak poszło.
[ Dodano: Pon Kwi 18, 2011 08:30 ]
W sobotę przeprowadziłem kompleksowe czyszczenie przepustnicy, egr i przy okazji wymiana termostatu.
Odpaliłem auto w niedziele i dzisiaj rano bez żadnych problemów