Problemy związane z użytkowaniem akumulatorów

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
arash

#16 Post autor: arash »

witaj kolego KOPERNIK, .. ostatnio założyłem posta i oto odpowiedz na nasze pytania poczytaj sobie... http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=77 pozdro
Marekcanoe

#17 Post autor: Marekcanoe »

Czy wszyscy macie w zafirkach ocieplacz na akumulatorze ? Czy to tylko w wersjach na Skandynawię ?
rzadki

#18 Post autor: rzadki »

moje autko sprowadzono z Holandii i baterię mam w ocieplaczu ;)
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#19 Post autor: MieHor »

a czy taki oryginalny ocieplacz można dokupić, nie myślę o alledrogo, bo tam stan prezentowanych, jeśli już ktoś wystawia nie jest wart zainteresowania
sylmar

#20 Post autor: sylmar »

Marekcanoe pisze:Czy wszyscy macie w zafirkach ocieplacz na akumulatorze ? Czy to tylko w wersjach na Skandynawię ?
W moim aucie nie było i póki co nie ma.
buli

#21 Post autor: buli »

Witam mam pytanie czy podczas wymiany akumulatora jest jakas kolejnosc odnosnie zdejmowania i zakładania klem? Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#22 Post autor: MieHor »

Kolego buli, tu masz wszystko o czym powinieneś wiedzieć nt. akumulatora:

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... akumulator
dejna

#23 Post autor: dejna »

no i wszystko w temacie... chyba bardziej trzeba wyeksponowac opcje: szukaj :)

temat zamykam
Kraczan

#24 Post autor: Kraczan »

Ja mam, a jest sprowadzona z Niemiec.
malinek

#25 Post autor: malinek »

Mam problem.
Nie mogle odpalic auta. Wyjalem i naładowałem akumulator( łądował się całą noc)
Naładowany wpinam do auta, dalej nie moge zapalic. Rozrusznik kreci , niby na chwile zapalił i gasnie.

Pytanie czy moze rozstroiłem immobilazer( istnieje taka mozliwosc?? )?? Czy padło mi coś innego. Help.
Auto do pierwszego problemu z uruchomieniem jezdziło bez zarzutu.
darkp1

#26 Post autor: darkp1 »

Nie postawiłeś samochodu pod górkę?
tomekuza

#27 Post autor: tomekuza »

A może zalałeś jakiegoś syfu do zbiornika i filtry pozapychało. Chociaż z drugiej strony ten immo ........ . Nie grzebałeś gdzieś niepotrzebnie sam sie raczej nie rozkodował, wymiana kluczyka, stacyjka, lub cos w tym stylu? Patent znajomego mechanika to zwarcie klem oczywiście bez aku na jakieś pięć minut założenie aku i odpał.tzw. reset komputera. Mozesz spróbować nic złego się nie stanie.
malinek

#28 Post autor: malinek »

Stoi na płaskim.

Nic poza wyjęciem aku nie robilem.
Poprostu wyjąłem aku. Żona powiedziała że nie zapalił, a że po części się spodziewalem takich problemów więc nie byłem zaskoczony. Naładowałem i podłączyłem

Paliwo leje cały czas takie samo Lotos Diesel Dynamic.

Jutro zewre klemy. odkrecic od aku i ze sobą złączyc. tak?
darkp1

#29 Post autor: darkp1 »

malinek pisze:Jutro zewre klemy. odkrecic od aku i ze sobą złączyc. tak?
Ta, bo jak na podłączonym aku zrobisz to upalisz wszystko razem z akumulatorem :lol:
zolo

#30 Post autor: zolo »

Witam,dzisiaj zdarzył mi się podobny problem z akumulatorem i mam takie pytanie:chciałbym go wyjąć i naładować ale nie wiem czy po odłączeniu klem coś się nie zakoduje{radio to napewno}?nie mogę znaleść w postach podobnego tematu.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”