[B]Problemy związane z bi-xenonami i kontrolką AFL
Cześć,
ja mam problem z tym, iż lewy ksenon miga ( przygasa, rozświetla się bardziej i powraca do normy), gaśnie i pojawia się monit na wyświetlaczu, a po wyłączeniu lamp i załączeniu ponownym działa normalnie a potem znów w kółeczko. Czy to problem samego żarnika czy coś innego?
Pozdrawiam.
ja mam problem z tym, iż lewy ksenon miga ( przygasa, rozświetla się bardziej i powraca do normy), gaśnie i pojawia się monit na wyświetlaczu, a po wyłączeniu lamp i załączeniu ponownym działa normalnie a potem znów w kółeczko. Czy to problem samego żarnika czy coś innego?
Pozdrawiam.
ZAFIRKA B 1.9 CDTI '06 - 6,8L /100km
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Mozliwe że przetwornica...
Ja też zauważyłem coś takiego u siebie ale tylko na początku jazdy po mieście przy staniu w korku... Po prostu na chwilę maleje napięcie, jakby słabiej świeci przez 0,5 sekundy, ale nigy nie wygasa zupełnie, do zobaczenia tylko przez upierdliwca ) Monitorowałem napięcie w OpComie i jest minimalnie niższe na lewej lampie, ale problemów żadnych nie mam z tym... Żadnych komunikatów i błędów nie wywala
Jakby żarnik padł to byłaby inna barwa światła przez niego emitowana
Ja też zauważyłem coś takiego u siebie ale tylko na początku jazdy po mieście przy staniu w korku... Po prostu na chwilę maleje napięcie, jakby słabiej świeci przez 0,5 sekundy, ale nigy nie wygasa zupełnie, do zobaczenia tylko przez upierdliwca ) Monitorowałem napięcie w OpComie i jest minimalnie niższe na lewej lampie, ale problemów żadnych nie mam z tym... Żadnych komunikatów i błędów nie wywala
Jakby żarnik padł to byłaby inna barwa światła przez niego emitowana
Serwisowy doświadczony elektryk Opla powiedział mi prywatnie ( nie twierdzę ze to jest przyczyną ) że w ALF-ach należy wymieniać żarówkę z zapłonnikiem (sprzedawana jako całość) .Koszt ogromny. Ale jak ktoś bawi się w "Adama Słodowego " i uda mu się wymienić samą żarówkę to zaczynają się problemy takie o których piszecie. Nie weryfikowałem tego ,to są słowa elektryka.
Oryginały miały 4300K,teraz mam 5000K,różnicy nie widzę,no może jak się patrzy jak jedzie samochód ciut jaśniej,z tego co wyczytałem są najbardziej zbliżone do Białego,bo 6kk to już niebieskim wieje,nie polecałbym bo są już bardzo jasne i to jest trochę gnębienie innych użytkowników,nawet przy dobrym ustawieniu.
Witam , dziś miałem chwilowy problem z bi-xenonem po włączeniu świateł komunikat na wyświetlaczu prawy xenon nie świeci i zaczęła mrugać kontrolka System adaptacyjny oświetlenia drogi (AFL) po dojechaniu na miejsce i wyłączeniu i ponownym załączeniu zapłonu i świateł wszystko wróciło do normy ciekawy jestem czy to przejściowy problem...... :shock: