Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mając na uwadze poruszony na SB temat i uzyskane tam porady proponuję założyć wątek co by dla potomnych zostało:
Jak skutecznie usunąć nietypowe/ trudne zabrudzenia, zanieczyszczenia tapicerki samochodowej (w domyśle welurowej ale i dla innych wersji też proszę pisać).
Dla przykładu - jak usunąć wtopioną w fotel gumę rozpuszczalną ?
Na gumę jest jeszcze inny sposób - olejek nawilżający do ciała (ja praktykowałem z AVONu - seria SSS). Rozpuszcza gumę, która się granuluje i daje usunąć, a potem trzeba zaprać to miejsce.
Sposób z żelazkiem i gazetą działa również na czekoladę i wosk (ale wosku raczej nie spodziewam się u kogoś w aucie )
yach pisze:Podpowiadam z plastikowej świni ( identyczne tworzywo w ilości wystarczającej do naprawy lewej części siedliska) wykonane jest etui na instrukcje obsługi, książkę serwisową itp. Sprytny tapicer za pomocą tego ustrojstwa załatwi
Zrobiłem jak kolega doradził i efekt jest więcej niż dobry
Kupiłam niedawno Zefirkę COSMO w półskórach. Ale wpadłam w zachwyt! Do momentu kiedy zamontowałam foteliki dzieci z tyłu i się nie mieszczą na materiale. Ocierają o tą pseudo dermę i po pierwszej jeździe zostały już ślady. Zastanawiam się nad kupnem maty dla psów na tylne siedzenie. Ech. A w sobotę rano w ramach relaksu chyba wysmaruję siedzenia kremem nivea.
Czytałam o mleczkach Sonax itp ale czy do skaju nie powinno się stosować czegoś innego? Plastikowi daleko do skóry.
przem811 pisze:Kupiłam niedawno Zefirkę COSMO w półskórach. Ale wpadłam w zachwyt! Do momentu kiedy zamontowałam foteliki dzieci z tyłu i się nie mieszczą na materiale. Ocierają o tą pseudo dermę i po pierwszej jeździe zostały już ślady. Zastanawiam się nad kupnem maty dla psów na tylne siedzenie. Ech. A w sobotę rano w ramach relaksu chyba wysmaruję siedzenia kremem nivea.
Czytałam o mleczkach Sonax itp ale czy do skaju nie powinno się stosować czegoś innego? Plastikowi daleko do skóry.
Na Alledrogo środków nie brakuje, w każdym motoryzacyjnym też, smaruj raz w miesiącu i będzie OK.