[A] chabretti elegance 2.2 dti 125KM 2003
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Się palą, że...chabretti pisze:Dziś założone nowe H7. Rożnicę widać w dzień między starą a nową, zobaczymy jaki efekt będzie w nocy.
Cena wydaje się przyzwoita a z żywotnością to czas pokaże.
[url=http://images76.fotosik.pl/123/e37235b94d4ab67bmed.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images75.fotosik.pl/122/17b215e6db5abe13med.jpg]Obrazek[/URL]
Oczywiście!
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Dzięki chłopaki
Jeździłem wczoraj no i jest o wiele lepiej. Barwa jakby ciut bielsza od standardu (w sensie zbliżona do ledów).
Pobocze dobrze oświetlone i dużo dalej widać.
Zobaczymy jak w normalna suchą noc będzie bo wczoraj lało i w kolumnie się jechałem. Na razie jestem zadowolony
Wiem że żarówki H7 nie grzeszą żywotnością ale zobaczymy. I tak wytrzymają dłużej bo mam ledy do dziennej Swoją drogą w focusie były H4 i przez 5 lat jak go miałem to spaliła mi się tylko jedna, a w Zosi już chyba 4 komplet założony
Gdzieś czytałem że H7 średnio wytrzymują 500 h.
Jeździłem wczoraj no i jest o wiele lepiej. Barwa jakby ciut bielsza od standardu (w sensie zbliżona do ledów).
Pobocze dobrze oświetlone i dużo dalej widać.
Zobaczymy jak w normalna suchą noc będzie bo wczoraj lało i w kolumnie się jechałem. Na razie jestem zadowolony
Janku możesz rozwinąć myśljanekW67 pisze: Się palą, że...
Wiem że żarówki H7 nie grzeszą żywotnością ale zobaczymy. I tak wytrzymają dłużej bo mam ledy do dziennej Swoją drogą w focusie były H4 i przez 5 lat jak go miałem to spaliła mi się tylko jedna, a w Zosi już chyba 4 komplet założony
Gdzieś czytałem że H7 średnio wytrzymują 500 h.
Ja kupiłem Tungsramy +120% (o wiele dłużej wytrzymują niż nightbreakery). U mnie wytrzymały niecały rok (jedna się spaliła, wymieniłem komplet). Wynik bardzo dobry, bo jednak nie posiadam drl, więc światła non stop zapalone, a robię prawie 20000km na rok. Teraz kupiłem Tungsramy Bluish +50% chyba, świecą ładnie, jaśniej niż normalne halogeny, ale zasięg mniejszy niż +120%. Zobaczymy jak długo wytrzymają, no chyba, że podmienię je GE
- chabretti
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Dzięki. Myślałem że napiszesz że blejanekW67 pisze:... się mi podoba!chabretti pisze: Janku możesz rozwinąć myśl
A po zmroku, to...
Bardzo dobry wynik 20tkm przyjmując średnią prędkość 50km/h a średnią żywotność H7 500h wynik jest 25tkm. Jest o dużej żywotności GE h7 long life i wg producenta maja wytrzymać do 1000h. Mi ogólnie zależało na jasności. Pojeździmy zobaczymykacza1982 pisze:Ja kupiłem Tungsramy +120% (o wiele dłużej wytrzymują niż nightbreakery). U mnie wytrzymały niecały rok (jedna się spaliła, wymieniłem komplet). Wynik bardzo dobry, bo jednak nie posiadam drl, więc światła non stop zapalone, a robię prawie 20000km na rok. Teraz kupiłem Tungsramy Bluish +50% chyba, świecą ładnie, jaśniej niż normalne halogeny, ale zasięg mniejszy niż +120%. Zobaczymy jak długo wytrzymają, no chyba, że podmienię je GE
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- chabretti
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Wczoraj się udało zrobić, ale musiałem z wojewódzkiej na mniej uczęszczaną drogę zjechać.
I tak po kolei Mijania, Długie i z naprzeciwka
Podczas jazdy wojewódzką stwierdziłem (po słupkach pikietażowych) że zasięg na mijania jest na 100 metrów (w przybliżeniu bo jak Zośka rwała do przodu to zasięg się zwiększał ) no i najważniejsze to pobocze fajnie oświetlone. Zdjęcia tego nie oddają co jest w realu ale ogólnie jestem zadowolony i mogę polecić te żaróweczki.
I tak po kolei Mijania, Długie i z naprzeciwka
Podczas jazdy wojewódzką stwierdziłem (po słupkach pikietażowych) że zasięg na mijania jest na 100 metrów (w przybliżeniu bo jak Zośka rwała do przodu to zasięg się zwiększał ) no i najważniejsze to pobocze fajnie oświetlone. Zdjęcia tego nie oddają co jest w realu ale ogólnie jestem zadowolony i mogę polecić te żaróweczki.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2015, 09:14 przez chabretti, łącznie zmieniany 1 raz.
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Kupilem podobne ale Tungstrama ,czekam aż się jakas przepali to od razu dwie do wymiany. Http://allegro.pl/zarowki-h7-12v-55w-me ... 99324.htmlchabretti pisze:Dziś założone nowe H7. Rożnicę widać w dzień między starą a nową, zobaczymy jaki efekt będzie w nocy.
Cena wydaje się przyzwoita a z żywotnością to czas pokaże.
[url=http://images76.fotosik.pl/123/e37235b94d4ab67bmed.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images75.fotosik.pl/122/17b215e6db5abe13med.jpg]Obrazek[/URL]
http://allegro.pl/zarowki-h1-12v-55w-me ... 27909.html
Ostatnio zmieniony 05 gru 2015, 09:44 przez violator, łącznie zmieniany 2 razy.