[A] Problemy z kluczykami - programowanie, kodowanie, dorabianie
Moderator: Sebu$
-
Unleashed
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Zwierałeś lub zamieniałeś przewody żółty i czerwony w kostce radia?
Odepnij kostkę radia i wtedy programuj pilota.
Być może źle jest podpięte radio i dlatego masz problem z programowaniem.
Zwierałeś lub zamieniałeś przewody żółty i czerwony w kostce radia?
Odepnij kostkę radia i wtedy programuj pilota.
Być może źle jest podpięte radio i dlatego masz problem z programowaniem.
-
Unleashed
-
martocho
Mam jeden klucz do mojej Zafirki , kupiłem grot ( już zrobione odpowiednie nacięcia ) obudowę elektroniki ( tam zawartość załaduję puźniej ) ale mam problem z transponderem . Z jedynego klucza wyłuskałem tr..........r i co zmazany napis na kości . Bardzo proszę o podpowiedz co tam występuje . Jak ustalę jaki to typ z zaprogramowaniem nie będzie problemu znajdę kogoś z odpowiednim sprzętem .Rybka pisze:Pewnie nie ma kości immo w kluczu.
Zobacz czy masz w kluczyku taką małą pestkę.
Jeśli nie, to kupujesz czystą na allegro i programujesz np op-comem.
Potrzebny jest kod car-pass.
Szukaj kogoś w okolicy z op-comem i zrobi ci to za czteropaka
-
miodzik
Stary transponder nie przyda Ci się do czegokolwiek.
Transponder programuje się tylko raz.
Musisz mieć czystą kość transpondera do zaprogramowania.
Człowiek ze sprzętem to jedno. Liczy się jeszcze wiedza gdzie prawidłowo kliknąć oraz co najważniejsze - CarPASS czyli cztero cyfrowy kod pin do możliwości wejścia w ustawienia programu do działań w obszarze immobilizera.
Transpondery stosowane w kluczykach w Zafirach A mają oznaczenie PCF7935AS.
Jest to bardzo popularna kość. Do dostania w sklepach dla elektroników, na aukcjach internetowych etc..
Mam jeszcze kilka sztuk. Po 15 zł plus kwota wysyłki.
Gdybyś był zainteresowany - odezwij się na PW.
Transponder programuje się tylko raz.
Musisz mieć czystą kość transpondera do zaprogramowania.
Człowiek ze sprzętem to jedno. Liczy się jeszcze wiedza gdzie prawidłowo kliknąć oraz co najważniejsze - CarPASS czyli cztero cyfrowy kod pin do możliwości wejścia w ustawienia programu do działań w obszarze immobilizera.
Transpondery stosowane w kluczykach w Zafirach A mają oznaczenie PCF7935AS.
Jest to bardzo popularna kość. Do dostania w sklepach dla elektroników, na aukcjach internetowych etc..
Mam jeszcze kilka sztuk. Po 15 zł plus kwota wysyłki.
Gdybyś był zainteresowany - odezwij się na PW.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2015, 09:40 przez miodzik, łącznie zmieniany 6 razy.
-
betbar@wp.pl
Witam. Jestem nowa na forum - mam problem. Posiadam Opla Zafire rocznik 2000 zł. Ostatnio wymieniłam baterie w kluczyku i zaczęło sie. Centralny zamek odmówił posłuszeństwa. Z kluczyka otwierają się tylko przednie drzwi i bagażnik. Prawe tylne drzwi mogę otworzyć tylko ręcznie a lewe tylne wogóle sie nie chcą otworzyć. Proszę o pomoc.
-
miodzik
Bardzo ciekawy rocznikbetbar@wp.pl pisze: Posiadam Opla Zafire rocznik 2000 zł.
Potrzebujesz prawdopodobnie zrobić adaptację kluczyka.
Wsiądź do auta, kluczyk do stacyjki, przekręć zapłon ale nie uruchamiaj silnika.
Naciśnij i przytrzymaj kilka sekund przycisk np od zamykania drzwi. Po chwili wszystkie drzwi powinny sie zamknąć i otworzyć.
Adaptacja zrobiona.
Po tej operacji wszystko powinno zacząć normalnie działać.
Powodzenia!
-
Żabcia
- Zafiromaniak
- Imię: KAROLINA
- Auto: Opel Zafira 1.6B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XEP
w Zafirze B też to tak działa? czy trzeba to gdzieś u elektryka programować?Potrzebujesz prawdopodobnie zrobić adaptację kluczyka.
Wsiądź do auta, kluczyk do stacyjki, przekręć zapłon ale nie uruchamiaj silnika.
Naciśnij i przytrzymaj kilka sekund przycisk np od zamykania drzwi. Po chwili wszystkie drzwi powinny sie zamknąć i otworzyć.
Adaptacja zrobiona.
Po tej operacji wszystko powinno zacząć normalnie działać.
Powodzenia!
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Karolina http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=121Żabcia pisze: w Zafirze B też to tak działa? czy trzeba to gdzieś u elektryka programować?
Ostatnio zmieniony 24 lut 2015, 11:04 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Żabcia
- Zafiromaniak
- Imię: KAROLINA
- Auto: Opel Zafira 1.6B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XEP
o matko ile czytania ...bazyliszek72 pisze:Karolina http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=121Żabcia pisze: w Zafirze B też to tak działa? czy trzeba to gdzieś u elektryka programować?
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Nie zmuszam do czytania :>Żabcia pisze:o matko ile czytania ...bazyliszek72 pisze:Karolina http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=121Żabcia pisze: w Zafirze B też to tak działa? czy trzeba to gdzieś u elektryka programować?
-
k830713
Witam, a ja mam taki problemik, że nie mam kluczyka awaryjnego w systemie bezkluczykowym. Najlepiej było by go dorobić, czy tylko serwisy to robią ?? czy ten kluczyk awaryjny też jest jakoś kodowany ?? czy jak bym sobie kupił wkładkę z kluczykiem i zmienił, to bym mógł to wszystko zaprogramować,żeby alarm się nie załączył i samochód odpalił awaryjnie ??