Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jak masz przepustnice bez linki (elektryczną) to na 90% masz tempomat. Wszystko co musisz zrobić to zdjąć obudowę kolumny i poszperać za tą wtyczką. Inaczej nie sprawdzisz.
H,Łajszczak pisze:Op Com-em można aktywować tempomat,robiłem to jakiś czas temu koledze w Vectrze.
--Włączmy OP Com
--Wybieramy silnik
--Programowanie
--Konfiguracja wariantów programu
--Tempomat (Cruise Control)
przełączamy na ''występuje'
No i każemy programować'
Potwierdzam że ta instrukcja działa.Astra 2003r. silnik Y20DTH sterownik PSG16.
Car pass nie potrzebny.Nie miałem instalacji, musiałem ciągnąć przewody ze złącza x45(bo chyba najwygodniej)
Czy można w Zafirze A 2,2 DTI zamontować tempomat, jesli tak to proszę o rady jak to zrobić. Próbowałem znaleść w szukajce ale tam była tylko benzyna 1,8.
Montaż bardzo podobny, a powinien być nawet prostszy.
1. Rozbierasz osłonę kolumny i szukasz wtyczki pod manetkę
2. Sprawdzasz czy masz czujnik nad pedałem sprzęgła (a powinien być w dieslu)
3. Zakładasz manętkę, programujesz ECU i wsjo
Czasami jak nacisnę przycisk programowania prędkości to auto zaczyna przyspieszać tak jakbym go trzymał cały czas. Coś tam się przycina. Im chłodniej tym gorzej.
Czasami jak nacisnę przycisk programowania prędkości to auto zaczyna przyspieszać tak jakbym go trzymał cały czas. Coś tam się przycina. Im chłodniej tym gorzej.
A może masz wersję rozszerzoną, z autopilotem
marwisn pisze:Raczej nie. Patrząc na foto widać za mało pinów.
Tylko pytanie czy wszystkie piny są wykorzystywane
A może masz wersję rozszerzoną, z autopilotem
marwisn pisze:Raczej nie. Patrząc na foto widać za mało pinów.
Tylko pytanie czy wszystkie piny są wykorzystywane
Nie wiem. Zabrałem manetkę do sklepu i kupiłem taka samą + tempomat (było kilka wersji na sklepie).