Przecież w baku nie ma żadnej pompy paliwa !!MrBast87 pisze:wymienił przekaźnik pompy paliwa tej z baku
Nie mogę odpalić mojej ZAFIRY
Moderator: Sebu$
-
alek_jan
-
Skasowany użytkownik 6483
-
MrBast87
-
Fintosz
-
Skasowany użytkownik 6483
-
cns80
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Zerknij też na plastikowe klipsy na rurkach które wchodzą do obudowy filtra. Podnosząc pokrywę filtra (pewnie nie odpinałeś rurki) mogła zrobić się tam nieszczelność i zapowietrza się.
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Nie zgadzam się, u mnie jak pompa padła to nawet na plaku nie chciał zaskoczyć, jak juz po kilkunastu próbach zaskoczył to trzeba go było na wysokich obrotach trzymać żeby nie zgasł.jarecki69 pisze:Nawet gdyby Ci padła pompa wtryskowa to i tak musiałby odpalić na plau bo przeciez psikasz go w dolot powietrza a zatem nie poprzez pompę.
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
-
Fintosz
Odpaliłem!! uff
wymieniłem filtr paliwa wraz z obudową i długie odpowietrzanie aż wyszło wszystko i zapaliła
. Jednak po dłuższym postoju(po nocy) zwów się zapowietrzyła, więc zamontowałem pompkę ręczną i co dwa dni trzeba jej podać paliwa, przewody które dochodzą do filtra- jeden sztywno siedzi drugi delikatnie się rusza. Po tym wszystkim zaczęła się zapalać kontrolka check podczas jazdy gdy puszczę nogę z gazu, po dodaniu chwile go zamuli i gaśnie kontrolka.
wymieniłem filtr paliwa wraz z obudową i długie odpowietrzanie aż wyszło wszystko i zapaliła
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Jeśli nic nie zrobisz z tym zapowietrzaniem to w najbliższym czasie szykuj się na remont pompy wtryskowej.
Pamiętaj że każda bańka powietrza skraca żywot pompy.
Zaobserwuj dokladnie ten luźny przewód od obudowy filtra.
Być może nim ci się zapowietrza.
Jeśli nic nie zrobisz z tym zapowietrzaniem to w najbliższym czasie szykuj się na remont pompy wtryskowej.
Pamiętaj że każda bańka powietrza skraca żywot pompy.
Zaobserwuj dokladnie ten luźny przewód od obudowy filtra.
Być może nim ci się zapowietrza.
-
Fintosz
pomogę sobie zdjęciem:
http://sklep.tomiicars.com.pl/files/Obu ... (2)[2].jpg
oringi to te dwa białe?
http://sklep.tomiicars.com.pl/files/Obu ... (2)[2].jpg
oringi to te dwa białe?