palibrzuch pisze:Czy czujnik zmierzchu jest aktywny po otworzeniu auta czy dopiero po przekręceniu kluczyka?
Jak jest po otworzeniu to może dałoby się tak, że wciskam drugi raz i wtedy jak ciemno to włącza odprowadzenie?
Można tak zrobić, że przy otworzeniu auta wciskam jeszcze raz i włącza odprowadzanie to wersja bez czujnika?
kiedy jest aktywny czujnik zmierzchu to nie wiem - trzeba by wziąć OP-COMa i sprawdzić w aucie
scooter pisze:key.action[xx] =8C14A10002
jest ok, ale uruchamianie akcji podczas jazdy wymaga odpowiedniej licencji (jest napisane na pierwszej stronie coś o tym), której jak widzę nie masz, a więc:
wpisz sobie do konfiguracji
Kod: Zaznacz cały
license=89ED670821CEF88BD318FAC71A381C6D5FF44313C37AF3739BAB6EDDEB837EEB2D971E02D25AC449098DF5016D85C6D073B5F39318B2B3
na razie każdy dostaje odpowiednią licencję - jak będzie później to nie wiem

palibrzuch pisze:Chodzi mi o to aby włączyć przycisk sport powyżej 70

tylko jak go wyłączyć poniżej? Jeśli się da oczywiście?

nic nie wspominałem o tym, że SPORT jest dostępny

konfigurację zrobiłeś oczywiście dobrze, ale SPORT jest na razie przyblokowany w module

dam znać jak będzie gotowy. Tryb SPORT nie wymaga tutaj posiadania odpowiedniego przycisku

Ja wiem, że w konfiguracji jest trochę ciekawych opcji, ale nie wszystkie działają, są niedokończone, albo przyblokowane. To co jest opisane na pierwszej stronie - powinno działać, reszta - niekoniecznie, lub może wymagać dodatkowej licencji.
tOmki pisze:Jak doszedłeś jakie PID możesz użyć ?
możesz to zrobić za pomocą modułu. Do konfiguracji wpisz sobie pokazywanie PIDów 00 20 40 60 80 i wtedy będziesz miał na ekranie coś w tym stylu:

wtedy wchodzimy na
tę stronę przygotowaną na szybko przeze mnie i przepisujemy pracowicie wartości odczytane z wyświetlacza. otrzymamy ładną listę obsługiwanych PIDów, którą możemy sobie wpisać do konfiguracji. Proponuje ją trochę przefiltrować względem tego co można znaleźć na wikipedii, bo dla niektórych silników może być ich dużo, a niektóre są bezużyteczne zupełnie.
tOmki pisze:Wracam do pytania z przed jakiegoś czasu: aktywacja wybranym przyciskiem jednocześnie świateł drogowych i przeciwmgielnych
możliwe że się da... nie wiem co konkretnie chcesz osiągnąć (który przycisk masz na myśli?) bo przy obecnym moim pomyśle na światła może to być trudne

ale możliwe, ze to będzie proste. Musiałbyś dokładnie opisać co chcesz osiągnąć. W tej chwili można przypiąć pod jakiś przecisk włączanie tych obu świateł, ale ich raczej ich już nie wyłączysz

ewentualnie pod inny guzik podepniesz wyłączenie. W każdym razie tak włączonych świateł długich nie da się wyłączyć wajchą od kierunkowskazów