Nawigacja - polecane i niepolecane urządzenia i mapy
Moderator: Sebu$
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Ta nawigacja jest biedna uzywalem jej raz dwa lata temu z tel Nokia i nie polecał,brak asystenta ruchu,mapy stare.Obecnie używane w telefonie Naviexpert ale szukam czegoś darmowego na tablet i chyba protestuje Mapmap bo dostałem z tabletek z kluczem licencyjnym.Zastanawia mnie tylko czemu ta Nawi jest tak mało popularna skoro wszystko ma.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Powinna być OK, mapy często są uaktualniane, może nie każdemu podoba się interfejs.
Właśnie mam zamiar ją przetestować na androidzie
Właśnie mam zamiar ją przetestować na androidzie
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Panowie, jak dla mnie to ta nawigacja jest super , mimo iz nie jestem nazbyt rozgarnięty . Zaprowadziła mnie do celu w :
- Niemczech
- Francji
- Chorwacji
- Czechach
a co do aktualizacji map....możesz sobie sam co jakis czas aktualizować lub czekać na powiadomienie na telefonie. Nie ma asysytenta pasa ruchu ale dzieki temu , człowiek jadąc autem , wciąż myśli a nie ślepo zawierza technice..ja osobiście bardzo polecam
- Niemczech
- Francji
- Chorwacji
- Czechach
a co do aktualizacji map....możesz sobie sam co jakis czas aktualizować lub czekać na powiadomienie na telefonie. Nie ma asysytenta pasa ruchu ale dzieki temu , człowiek jadąc autem , wciąż myśli a nie ślepo zawierza technice..ja osobiście bardzo polecam
-
- Zafiromaniak
- Model:
Teraz raczej nie ma problemu dostępem do nawigacji, towaru jest od groma a moim zdaniem kupowanie osobnej nawigacji jest trochę bez sensu.
Osobiście co prawda najczęściej korzystam z navi fabrycznej dvd90, i w zasadzie to mi wystarcza ale mam do dyspozycji na telefonie HerDrive+ nawigacja nokia, działająca online/offline, MapFactor GPS tylko offline, Yanosik działa tylko online i jednocześnie ostrzega o sytuacji na drodze i Nawigacja Orange tylko online i jest darmowa w odpowiednim abonamencie telefonicznym, również ostrzega.
Z wszystkich tych nawigacji korzystałem kilkakrotnie, wszystkie mają plusy i minusy i ciężko je wymieniać.
Wszystkie podane tu aplikacje działają też na androidzie, no może poza dvd90 i warto je przetestować.
Jak napisałem wcześniej najczęściej używam wbudowanej a wspomagam ją Yanosikiem bo wiadomo miśki nie śpią
Osobiście co prawda najczęściej korzystam z navi fabrycznej dvd90, i w zasadzie to mi wystarcza ale mam do dyspozycji na telefonie HerDrive+ nawigacja nokia, działająca online/offline, MapFactor GPS tylko offline, Yanosik działa tylko online i jednocześnie ostrzega o sytuacji na drodze i Nawigacja Orange tylko online i jest darmowa w odpowiednim abonamencie telefonicznym, również ostrzega.
Z wszystkich tych nawigacji korzystałem kilkakrotnie, wszystkie mają plusy i minusy i ciężko je wymieniać.
Wszystkie podane tu aplikacje działają też na androidzie, no może poza dvd90 i warto je przetestować.
Jak napisałem wcześniej najczęściej używam wbudowanej a wspomagam ją Yanosikiem bo wiadomo miśki nie śpią
-
- Zafiromaniak
- Model:
- Bodek
- Zafiromaniak
Zobacz w tym temacie: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=2979&start=525signum150 pisze:witam, jestem tu nowy, chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc uzyskania mapy polski do nawigacji CD70?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam
Rozmawiałem telefonicznie z gościem ,który zajmuje się tematem map do navigacji i zapewnił mnie że ma mapy do opla rok 2017 oraz że może mi zrobić spolszczenie do zafiry rok 2009. Ja natomiast czytałem o mapach 2015-16 i braku spolszczenia w tym roczniki.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Rozmawiałem telefonicznie z gościem ,który zajmuje się tematem map do navigacji i zapewnił mnie że ma mapy do opla rok 2017 oraz że może mi zrobić spolszczenie do zafiry rok 2009. Ja natomiast czytałem o mapach 2015-16 i braku spolszczenia w tym roczniki.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
- misio
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira 2.0 opc
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Ja od lat używam "Here" (kiedyś nokia) poza opcją offline, mapami na cały świat, nigdy nie zawiodła (o dziwo wersja na androida jest lepsza niż windowsphone_ ot taki paradoks historii). Poza tym są zaznaczone drogi w budowie, co przydało się mi ostatnio na S7.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2017, 13:35 przez misio, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Here ma stare mapy i często wyprowadza w pole,używałem tego kilkakrotnie za czasów jak mialem nokie lumie i później na androidzie.Obecnie NaviExperta nic nie pobija ,mapy aktualizowane praktycznie non stop, minusem może być to ze mapy są online ale u mnie dobrze to działa . A NaviExperta mozna dostac tanio bo za 35zł za roczną licencje,moge załatwic jak cos od znajomego,normalna cena 100zł lub 70 zł w promocji.misio pisze:Ja od lat używam "Here" (kiedyś nokia) poza opcją offline, mapami na cały świat, nigdy nie zawiodła (o dziwo wersja na androida jest lepsza niż windowsphone_ ot taki paradoks historii). Poza tym są zaznaczone drogi w budowie, co przydało się mi ostatnio na S7.
- Bodek
- Zafiromaniak
Ja w dalszym ciągu: Yanosik - dzisiaj ponad 500km - żadnych problemów.
Na Yanosiku mam zrobione 12 tys. km i żadnych niespodzianek.
Polecam
Na Yanosiku mam zrobione 12 tys. km i żadnych niespodzianek.
Polecam
Artur - licencja na Androida, czy na Windowsaviolator pisze:......A NaviExperta mozna dostac tanio bo za 35zł za roczną licencje,....
Ostatnio zmieniony 18 sie 2017, 21:02 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.