[B]Problemy z BC
-
Anony Mous
-
Mundurowy
Zapaliła się kontrolka (żółta) DDSu. O co chodzi ? Trochę powietrza upuszczałem , bo do letnich "nabili" prawie po 3 ! Na diagnostyce pokazuje 2,5 komputer 2,2 - 2,1 . Ten guzik to trzeba nacisnąć czy przytrzymać ? Jesteśmy z Zofią krótko to nic nie kumam. Zośka jest z 2006r Kosmo 150KM + Sport . Pomóżcie dobrzy ludzie. 
-
marrybus
-
tomy_
Mój wyświetlacz dokładnie tak wygląda.jak pod powyższym linkiem. Po naciśnięciu BC miałem komunikat NO FUNCTION.http://zapodaj.net/9fd806637c39.jpg.html
A to zdjęcie z neta sciągniete ale ten sam komputer !
Interfejsem OP-COM i oprogramowaniem (ważne z roku 2010), udało się uruchomić funkcjonalności
Spalanie średnie, stoper, zasięg.
Tak więc funkcjonalność była tylko nieaktywna, prawdopodobnie masz tak samo
-
Dark
Witam koledzy i koleżanki 
Mam takie pytanie jak kupiłem z Niemiec Zośkę przyrządy pokazywały pełen bak paliwa (odczyt na wskazówce licznika maksymalny ) komputer pokazywał ( Reichweite 590 km) przejechałem 60 - 70 km skazówka od paliwa dalej maksymalnie wychylona, a na komputerze (Reichweite 627 km )
hmmmm w czym może być problem ?
Mam takie pytanie jak kupiłem z Niemiec Zośkę przyrządy pokazywały pełen bak paliwa (odczyt na wskazówce licznika maksymalny ) komputer pokazywał ( Reichweite 590 km) przejechałem 60 - 70 km skazówka od paliwa dalej maksymalnie wychylona, a na komputerze (Reichweite 627 km )
hmmmm w czym może być problem ?
-
Piotrek413
-
Dark
-
Anony Mous
Proponuję poczytać ten temat
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... jg%B3upszy
-
Anony Mous
Dark,
To jeszcze się zdziwisz jak się "zasięg" zmniejszy po wypalaniu DPFa (jeśli masz)
U mnie przez pierwsze 100 km od zatankowania wskazówką nawet nie drgnie - im dalej tym szybciej leci. Druga polowka skali pełni w sumie role "rezerwy".
Ale to nie tylko urok Opli (miałem tak samo w astrze F).
W Fabii przez pierwsze 400 km zbiornik jest na full
To jeszcze się zdziwisz jak się "zasięg" zmniejszy po wypalaniu DPFa (jeśli masz)
U mnie przez pierwsze 100 km od zatankowania wskazówką nawet nie drgnie - im dalej tym szybciej leci. Druga polowka skali pełni w sumie role "rezerwy".
Ale to nie tylko urok Opli (miałem tak samo w astrze F).
W Fabii przez pierwsze 400 km zbiornik jest na full
-
GDA
-
Anony Mous
-
GDA
-
Anony Mous
-
Mundurowy