No cóż nie jesteś z Poznania... w moim przypadku spadek zużycia o 0,7 l/100km daje roczną oszczędność rzędu 1000 PLN - więc chyba wartoMarki pisze:Ale to akurat nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
[FAQ]Jak wywalić DPFa
-
drmex
-
Anony Mous
-
bart1234
U mnie DFP też nie sprawiał problemów gdyż głównie podróżuje na trasach, poziom oleju był OK. Ale pare razy mnie to zdenerwowało jak jechałem 200 km a wypalanie się zaczęło przed garażem...
Teraz mam już święty spokój i dużą frajdę z jazdy. (byle do wiosny!!!)
Heko - filtr trzymał jednak turbinę bo teraz słyszę jej świst taki jak wyjeżdzałem z salonu 3 lata temu.
Teraz mam już święty spokój i dużą frajdę z jazdy. (byle do wiosny!!!)
Heko - filtr trzymał jednak turbinę bo teraz słyszę jej świst taki jak wyjeżdzałem z salonu 3 lata temu.
-
kjolsztyn
Moze mi ktos odpowie czemu koncern GM nie zrobil chocby malenkiej kontrolki mowiacej "wypalanie DPF trwa" O ile by to ulatwilo nam uzytkownikom jazde. A tak stresujace spogladanie na komputer czy oby sie nie zaczelo.
Moze by pomyslec drodzy forumowicze a zwlaszcza pracwonicy v-techow itp i montowac taka kontrolke podpieta do kompa? Mysle ze to nic wielkiego bo jakis sygnal musi isc zeby uruchomic procedure wiec moglby tez wlaczac kontrolke.
Moze by pomyslec drodzy forumowicze a zwlaszcza pracwonicy v-techow itp i montowac taka kontrolke podpieta do kompa? Mysle ze to nic wielkiego bo jakis sygnal musi isc zeby uruchomic procedure wiec moglby tez wlaczac kontrolke.
-
marek12578
-
kjolsztyn
-
Anony Mous
gdzie tak jest napisane????? Zupełnie błędne myślenie. Radze poczytać na tej stronie o migającej kontrolce:kjolsztyn pisze:z tego co wiem i tu na forum pisza to jak mryga sprezyna to jest dopalanie nieudane i trzeba sie op com zabawiac i wypalac programowo.
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1260&start=420
-
Anony Mous
kaliope podejdź ze zrozumieniem do niefrasobliwej wypowiedzi kolegi. Jego zdanie jest aż w połowie
prawdziwe:
) zostało kilkukrotnie przerwane, czyli było nieudane.
Jeśli w pozostałej wypowiedzi zmienimy trzeba na można(by), to zdanie nabierze sensu
Rzeczywiście mogło się zdarzyć, że dopalanie (zwane przez niektórych wypalaniemkjolsztyn pisze:jak mryga sprezyna to jest dopalanie nieudane
Jeśli w pozostałej wypowiedzi zmienimy trzeba na można(by), to zdanie nabierze sensu
-
chris
-
Anony Mous
załóż listę w oddzielnym wątku, czekaj na chętnych a potem rozmawiaj z TuneForce oraz Hekochris pisze:nie robicie może jakiejś zbiorowej wycinki w rejonie Katowic bo coraz bardziej wkurza mnie smród gumy po wypalaniu a robi się to u mnie dość często bo jeżdżę głównie po mieście, i może kilka koników bym sobie zapodał odrazu
-
Anony Mous
na pewno u przedstawiciela krakowskiego vtechu....a ceny z kosmosupoznanek pisze:Wita .Mam pytanie ,gdzie na pomozu można wywalic dpf i podkręcić zafirke
http://vtech.pl/
-
Przemcio