Dolna osłona silnika a rama zawieszenia przedniego
Moderator: Sebu$
Udaliśmy się z Zosią do Auto-Żoliborz i okazało się, że podlega pod akcję serwisową. Umówiłem się na wizytę następnego dnia o 6:30. Odstawiłem auto i już około 12:00 miałem informację, że jest gotowe do odbioru. Poinformowano mnie, że tylko uzupełniono zabezpieczenie antykorozyjne i usunięto problemowe wygłuszenie. Na moją prośbę otrzymałem wpis do książki serwisowej.
Po kilku dniach miałem okazję obejrzeć spód samochodu. Faktycznie wszystko wygląda ok. Rama została tylko spryskana czarnym sprayem - więc raczej niczego nie zepsuli
Po kilku dniach miałem okazję obejrzeć spód samochodu. Faktycznie wszystko wygląda ok. Rama została tylko spryskana czarnym sprayem - więc raczej niczego nie zepsuli
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
Jak dobrze czasami pobuszować po forum...
Wczoraj dotarłem do tego tematu i dzisiaj tel do ASO w Chorzowie. Moja Zośka się kwalifikuje.
Co ciekawe, oni w przypadku znalezienia śladów korozji nie bawią się w czyszczenie i konserwacje, tylko od razu wymieniają skorodowane elementy na nowe z gwarancją...
Dodatkowo zaproponowali mi diagnostykę auta na kompie (obejmuje również poustawianie różnych parametrów) i konserwację podwozia w promocji za 200,00zł...
Załapałem się w ostatnim momencie
Dzięki koledzy za wałkowanie tego tematu
Wczoraj dotarłem do tego tematu i dzisiaj tel do ASO w Chorzowie. Moja Zośka się kwalifikuje.
Co ciekawe, oni w przypadku znalezienia śladów korozji nie bawią się w czyszczenie i konserwacje, tylko od razu wymieniają skorodowane elementy na nowe z gwarancją...
Dodatkowo zaproponowali mi diagnostykę auta na kompie (obejmuje również poustawianie różnych parametrów) i konserwację podwozia w promocji za 200,00zł...
Załapałem się w ostatnim momencie
Dzięki koledzy za wałkowanie tego tematu
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...
Ja tam nie mogę powiedzieć złego słowa na salon w Lublinie. "Energozam" na Kalinówce. Wymienili ramę szybko i sprawnie /około 3 godz/, z ustawieniem geometrii i zbieżności.
To czy się kwalifikuje do wymiany ustaliłem na telefon. Umówiłem się na konkretny dzień na oględziny. Po stwierdzeniu, że do wymiany, umówiłem się na następny termin za 5 dni.
To czy się kwalifikuje do wymiany ustaliłem na telefon. Umówiłem się na konkretny dzień na oględziny. Po stwierdzeniu, że do wymiany, umówiłem się na następny termin za 5 dni.
wlasnie dostalem odpowiedz.
nie kwalifikuje sie na wymiane..
co do Energozamu to temat rzeka. Maja lepsze i gorsze dni
Oddzial w Zamosciu jest ok.
W Lublinie (Kalinówka) za wymiane oleju z filtrem zaplacilem ok. 500zl podczas gdy przez telefon powiedzieli 230zl, na miejscu 330zl. Nie zgadzalem sie na rozne inne rzeczy ktore chcieli robic w moim aucie. Mocno sie zastanowie przed nastepna wizyta.
Na Północnej roznica miedzy telefonem a rzeczywista zaplata nie przekracza 50zl.
nie kwalifikuje sie na wymiane..
co do Energozamu to temat rzeka. Maja lepsze i gorsze dni
Oddzial w Zamosciu jest ok.
W Lublinie (Kalinówka) za wymiane oleju z filtrem zaplacilem ok. 500zl podczas gdy przez telefon powiedzieli 230zl, na miejscu 330zl. Nie zgadzalem sie na rozne inne rzeczy ktore chcieli robic w moim aucie. Mocno sie zastanowie przed nastepna wizyta.
Na Północnej roznica miedzy telefonem a rzeczywista zaplata nie przekracza 50zl.
- 12Marek
- Bywalec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira Tourer 2.0 CDTI Ecoflex
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Po telefonie i podaniu mailem numeru VIN dowiedziałem się:
samochód ma juz wykonana kampanię:
Data wystąpienia: 26. sie 2009 Kraj: 9 - Niemcy
Kod Dealera: 201400 Numer przypadku zastosowania: 101837
Opis typu przypadku: 01 - NORMAL WARRANTY REPAIR
Opis AO: T123020 - Usunąć izolację z pokrywy dolnej komory silnika,
skontrolować i wymienić korpus osi przedniej
24.08.2009 opłacałem akcyzę i jeździłem tym autem po kraju a oni jej naprawę dwa dni później wykonali
Jak ustalić gdzie mieści się ten dealer co ją zrobił?
Mam umowę kupna z autohausu z 21.08.2009
Czy ten autohaus to może być dealer?
Po telefonie i podaniu mailem numeru VIN dowiedziałem się:
samochód ma juz wykonana kampanię:
Data wystąpienia: 26. sie 2009 Kraj: 9 - Niemcy
Kod Dealera: 201400 Numer przypadku zastosowania: 101837
Opis typu przypadku: 01 - NORMAL WARRANTY REPAIR
Opis AO: T123020 - Usunąć izolację z pokrywy dolnej komory silnika,
skontrolować i wymienić korpus osi przedniej
24.08.2009 opłacałem akcyzę i jeździłem tym autem po kraju a oni jej naprawę dwa dni później wykonali
Jak ustalić gdzie mieści się ten dealer co ją zrobił?
Mam umowę kupna z autohausu z 21.08.2009
Czy ten autohaus to może być dealer?