Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
herkules pisze:Ja dzisiaj znalazłem przyczynę czemu moja zoska nie chciała odpalić w poniedziałek rano.Mianowicie kable znajdujące się przy czujniku wałka rozrządu miały struchlałą otuline i kabie zwierały się razem.
+1 dla mnie
Leszek a sprawdzałeś auto na jakimś programie diagnostycznym na obecność błędów w pamięci komputera?
Witam .
Moja zafirka 2.0 dti z 2002 roku nie chce odpalic po postoju.odpala na plak i gdy już odpali to chodzi równiutko i ma normalną moc.wymieniłem filtr paliwa,bo myślałem ,że jest przypchany i dlatego nie odpala,ale po wymianie nic sie nie zmieniło.gdy jest ciepła pali na dotyk.
co moze jej dolegac.Dodam,że kreci dobrze.
Kolego poczytaj ten temat od pierwszej strony a wszystkiego się dowiesz.
Ewidentnie zapowietrza ci się układ paliwowy.
Teraz pytanie gdzie? Niestety ale to już samemu trzeba szukać.
Posprawdzaj wężyki przelewowe, sprawdz oring w obudowie filtra. itd. wskazówki znajdziesz w tym temacie
Przed pierwszym odpaleniem po nocy zdejmij wtyczkę z czujnika temp na termostacie.
Zobacz czy odpali. Świece żarowe ci się zapalają gdy odpalasz pierwszym razem?
darko198921 pisze:Witam, mam maly problem. Ostatnio chcialem odpalic auto i nic. Zaplon wlaczony, kreci. Auto chce odpalic ale po chwili gasnie. Wie ktos co moze byc przyczyna tego???
Prawdopodobnie czujnik wału, albo pompa paliwa.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2015, 17:18 przez Kolo72, łącznie zmieniany 2 razy.
Zerknij w tabelach podczas kręcenia czy podaje ci prędkość pompy wtryskowej.
Powinna wynosić połowę obrotów silnika.
Jeśli nie wskazuje to czujnik halla na pompie.
U mnie 1631 wyskoczył tylko raz na chwilkę i niestety był to padnięty tranzystor na sterowniku pompy.
Koszt 800 zł ale naprawiają taniej jeśli sam sobie zdemontujesz sterownik.
Pomiary jutro zrobię. Nie nic nie robiłem tylko te paliwo miało mleczny kolor i jak jest zimno to długo kręcę a świece są dobre sprawdzone.
auto jak pól dnia stało dziś to zapaliło na 15min i jak zgasiłem to to samo znów.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2015, 20:43 przez Puzon, łącznie zmieniany 1 raz.