ogarnie mi 300+ i 450 Nm ???ryba1 pisze:Kevlar spokojnie starczy+do tego wzmacniany docisk.
Bo układ różnicowy zaczął terkotać przy hamowaniu silnikiem ...Mucias pisze:A czemu wymieniasz skrzynie?
ogarnie mi 300+ i 450 Nm ???ryba1 pisze:Kevlar spokojnie starczy+do tego wzmacniany docisk.
Bo układ różnicowy zaczął terkotać przy hamowaniu silnikiem ...Mucias pisze:A czemu wymieniasz skrzynie?
SpokojniegRZENIU pisze:ogarnie mi 300+ i 450 Nm ???
Obstawiam że to lewy wewnętrzny przegubgRZENIU pisze:Bo układ różnicowy zaczął terkotać przy hamowaniu silnikiem ...
Seria to może nie , bo po programie 20Km i 100 Nm poszło do góryMucias pisze: Grzesiu mówią, że te skrzynie dużo wytrzymują...tym bardziej, że masz serie...
Przegub wymieniałem rok temu bo madżeta była pęknięta i zaczoł na skręconych kołach terkotać ... teraz to ewidentnie skrzynia , bo na wolnych obrotach jak się przysłuch również słychać ale delikatnie ...Mucias pisze:Lepiej sprawdź to co ryba napisał...przegub łatwiej i taniej wymienić niż skrzynie...
Być może znowu się wysypał.te skrzynie bardzo dużo znoszągRZENIU pisze: i w ten sposób wymieniłem oba po lewej stronie ...