kiera (sam myślałem, żeby sobie wymienić, napisz mi na PW ile dałeś) i pokrywa wygląda SUPER - jeszcze siłowniczki do maski by się przydałyGOTI pisze:No teraz to można maske otwierać
Tylko pamiętaj żeby na zime zamykać
A tak na serio to tak jak napisałeś - małe rzeczy a cieszą
[B] - bula86, 1.8 ,2005, LPG, czerwona
-
cieniassss
Przyszedł czas na zrobienie czegoś z fabrycznym audio. Radio CD30 i fabryczne głośniki są beznadziejne. Wpadłem więc na pomysł zastosowania głośników fabrycznych z pakietu premium, montowanych z CDC40 Opera czyli 24437999 i gwizdków 24437998. Co ciekawe głośniki niskotonowe są delikatnie większe, mają 180mm (standardowe 156mm) i są 2 ohmowe (standardowe 4 ohm). Różnice w wyglądzie widać na zdjęciach.
Przy okazji wymiany głośników postanowiłem lekko wyciszyć drzwi. Użyłem taśmy dekarskiej soudal w kolorze czekoladowym. Duża zaleta taśmy to jej elastyczność, aczkolwiek kleiłem ją głównie na prostych powierzchniach, żeby zbytnio nie zwiększać masy drzwi.
Tak wygląda moje wyciszenie wewnątrz drzwi, tutaj akurat tylne w których fabrycznie nie było nic wyciszenia.
W związku z tym, że zostawiłem oryginalną folię, nakleiłem taśmę na tapicerkę w miejscach otworów w drzwiach.

Efekt jest zadowalający, głośniki grają lepiej całym pasmem, wyciszenie poprawiło bassss.
Zniknął irytujący pusty metaliczny dźwięk przy zamykaniu tylnych drzwi, mniej dźwięków spod kół dociera do moich uszu.
Przy okazji wymiany głośników postanowiłem lekko wyciszyć drzwi. Użyłem taśmy dekarskiej soudal w kolorze czekoladowym. Duża zaleta taśmy to jej elastyczność, aczkolwiek kleiłem ją głównie na prostych powierzchniach, żeby zbytnio nie zwiększać masy drzwi.
Tak wygląda moje wyciszenie wewnątrz drzwi, tutaj akurat tylne w których fabrycznie nie było nic wyciszenia.
W związku z tym, że zostawiłem oryginalną folię, nakleiłem taśmę na tapicerkę w miejscach otworów w drzwiach.

Efekt jest zadowalający, głośniki grają lepiej całym pasmem, wyciszenie poprawiło bassss.
Zniknął irytujący pusty metaliczny dźwięk przy zamykaniu tylnych drzwi, mniej dźwięków spod kół dociera do moich uszu.
-
miodzik
-
cieniassss
Dziś kolejna zmiana systemu audio, chyba jeszcze zmienię konsolę na srebrną bo wygląda jak fotomontaż. Przy okazji potwierdzam że tego radia nie trzeba logować, za to posiada kod PIN, nawet fabrycznie nowe woła o kod, więc lepiej kupować z kodem.
Brakuje mi jeszcze anteny GPS, wejścia USB i AUX i co najważniejsze mikrofonu.
Radio gra o wiele lepiej niż CD30, chyba wszystko gra lepiej.

Brakuje mi jeszcze anteny GPS, wejścia USB i AUX i co najważniejsze mikrofonu.
Radio gra o wiele lepiej niż CD30, chyba wszystko gra lepiej.

-
Robert LTM
-
aroniusz