Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kicaj pisze:150kkm w ksiazce
120kkm zaleca serwis
a przy 90kkm jak najbardziej jak auto swiezo kupione i sie nei wie czy auto ma rzeczywiscie te 90kkm ...
Serwis to by najlepiej co 50tkm wymienial, wszyscy wiemy dlaczego.Ja uwazam jezeli producent podaje 150tkm to jest to czyms poparte.
Lorry pisze:Renomowanej firmy SKF na Alle, kosztuje ok 150zł,
To rzeczywiście bardzo tanio.....bo jak pytałam dzisiaj w ASO w Krk...to wołają za nią 400zł......a za rozrząd...280zł...sama robocizna,bo części mam swoje...także...rozbieżność spora...
mandaloszka, niestety w przypadku paskow rozrzadu czesto warto sluchac serwisow,
wiadomo ze oni by chcieli czesto, ale nie zapominaj ze w tym przypadku auta czesto sa juz po gwarancji wiec w wiekszosci to ktos inny robi (nie ASO, FOH)
tu bardziej chodzi o to ze te paski zadko wytrzymuja te 150kkm w naszych warunkach...
Jeśli chodzi o rolkę i napinacz to polecam niemieckiego producenta LUK-INA.SKF puszcza też na rynek kpl (rolka+napinacz) z paskiem Gates-a.W życiu nie odważyłbym się zrobic silnikiem 16V 150 tys km bez wymiany kpl rozrządu.Jak pasek pęknie to robi taki bałagan,że potem pozostaje tylko szukanie drugiego silnika.
Na allegro kpl rozrząd z pompą wody kosztuje ok 450zł.
A czy ważna np jest data produkcji takiego kompletu rozrządu, a zwłaszcza paska który z racji tego ze jest wykonany z gumy i takich tam ma czasowa żywotnośc?
faktycznie na pasku nie ma nic co by wskazywałona datę, ale na pudełku znalazłem tym razem w środku wybite jakieś dane numeryczne chyba wymiary paska i jest tam tez numer 2008.10.ver.3. Więc może to jest data produkcji paska?
lapm pisze:Ja tez po zakupie przy 90tys wymienialem, calosc z wymiana wyszlo 700zl.
700? to dosyć tanio, jeśli za wszystko. Bo ja jestem dopiero umówiony na wymianę, a już wydałem 560 (pasek, rolka, napinacz, pompa wody i koncentrat chłodniczy), a wymiana 16V około 300