Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dziś Zośka otrzymała nowy zawór EGR wraz z nowymi uszczelkami
Porównanie starego z nowym
a tu nowy samotnie...
Teraz czas jechać do mechanika na sprawdzenie co dalej boli Opla niestety naprawy nie zatrzymają się na 6 stówkach... mam nadzieję, że po ogarnięciu tego auto będzie mi wiernie służyć
No w końcu powinna. Ja z pewnością, gdybym nie miała pod nosem zamienniczki Zafirki - dalej bym była przy niej. Jednak mechanik mnie zawiódł i postanowiłam skończyć z nim ale i wiecznymi wymianami. Moja Zosia już 90% zawieszenia ma nowe. A okazało się, że to i tamto ma luzy. Zosię kupił ktoś, kto się nią dobrze zajmie.
A ja zmieniłam całkiem mechanika. Tylko do starego jeszcze pojadę na wymianę świec. Niech jeszcze się pomęczy. Z innymi mam nadzieję rzadkimi naprawami - pojadę w swoje miejsce.
Dziś Zośka otrzymała nową prawidłową sonde lambda od GM poprzednia była z silnika x18xe (czerwony kabelek) do x18xe1 kabelek ma być szary, jak na zdjęciach niżej
Stara sonda:
Nowa sonda od GM:
Do tego zakupiłem cały nowy zestaw termostatyczny od Behr'a do tego od razu wymiana płynu chłodniczego Borygo
Teraz pozostaje tylko wymiana oleju w silniku i w skrzyni oraz zrobienie rozrządu
A na Lato być może wskoczy jakieś koło albo wnętrze po liftowe
Ostatnio zmieniony 04 lut 2015, 19:40 przez Maćku, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja żonka wpadła ponieważ dziś mamy 3. rocznicę ślubu z drugiej strony mam drugi napis, ale to juz nie związany z Oplem a jako ona nie zarabia to zawsze taki drobiazg cieszy
P.S: Ewcia się ucieszyła, z tego, że tylu ludziom na forum się pomysł spodobał
Wracając do Zośki na czasie wleci nowy przepływomierz... na wiosnę zaplanowałem trochę obniżyć Zochę i ogólnie wymienić część elementów w zawieszeniu