[B] - paweldm 2.0 Turbo
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Wczoraj z okazji 8 marca moja Zosia otrzymała poprawiony dolot. W pierwszej chwili planowałem przewody w kolorze blue. Jednak podglądając u jednego z kolegów zdecydowałem się na kolor czarny. Dla laika wygląda jak fabryczny.
Muszę jeszcze przewody od przepływomierza włożyć w peszel, są krótkie, ledwo starczyło.
Pucha do diesla 1,7 i 1,9 jest ta sama. Ja mam od 1,7.
Muszę jeszcze przewody od przepływomierza włożyć w peszel, są krótkie, ledwo starczyło.
Pucha do diesla 1,7 i 1,9 jest ta sama. Ja mam od 1,7.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 16:19 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Miałem to samo. Musiałem przedłużać wiązkę, ale wyszło jak w fabryce. Ładnie w peszlupaweldm pisze:Muszę jeszcze przewody od przepływomierza włożyć w peszel, są krótkie, ledwo starczyło.
Tutaj masz rację. Gdyby nie D1 Spec to można by się naciąć. Kolor kwestia gustu. Ja dopasowywałem kolor do OPCpaweldm pisze:Jednak podglądając u jednego z kolegów zdecydowałem się na kolor czarny. Dla laika wygląda jak fabryczny.
Dodatkowo miałeś łątwiej bo posiadasz przepływke 70 mm a my z Wojtim mamy przepływkę 80mm i musieliśmy rzeźbić wyloty z puszek. U Ciebie faktycznie wygląda to jak seria.
Widzę że odmę też wyprowadziłeś w atmosferę
Szykuje się kolejne dłubane 2.0 T należy się
- paweldm
- Zafiromaniak
Teraz będę modził na zewnątrz. Lotka już od jakiegoś czasu leży w garażu. Następnie w planach jest dokładka przedniego zderzaka.
-
wampir11111
- paweldm
- Zafiromaniak
Wymiary, które podałeś były dobre. Dzięki Tobie zmieniłem kolor na czarny.
Na all.. maja takie filtry, przeglądałem dzięki sugestii kolegi Sumika, będę o tym myślał lub wymiana papierowego co 10 000km. Zastanowię się również co do łapacza, aczkolwiek wejście do puszki ma tą sama średnicę.
Zastanawiam się jeszcze ewentualnie nad otworami na spodzie puszki, jak ktoś prezentował na fotkach.
Docelowo raczej nie przewiduję na podkręcaniu silnika do więcej jak 240 no może 250KM.
Na all.. maja takie filtry, przeglądałem dzięki sugestii kolegi Sumika, będę o tym myślał lub wymiana papierowego co 10 000km. Zastanowię się również co do łapacza, aczkolwiek wejście do puszki ma tą sama średnicę.
Zastanawiam się jeszcze ewentualnie nad otworami na spodzie puszki, jak ktoś prezentował na fotkach.
Docelowo raczej nie przewiduję na podkręcaniu silnika do więcej jak 240 no może 250KM.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2016, 15:13 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wampir11111
- paweldm
- Zafiromaniak
Przekręcić można sama wtyczkę, czy razem z przepływomierzem. Jest przykręcony na 2 śrubki do korpusu.
Mam pytanie odnośnie przyklejenia lotki na pokrywę bagażnika. Chciałem to zrobić na silikon szklarski, jednak niedawno słyszałem, że nie jest to najlepszy pomysł, bo zawiera kwas octowy, który może powodować korozję. Co zastosować?
Mam pytanie odnośnie przyklejenia lotki na pokrywę bagażnika. Chciałem to zrobić na silikon szklarski, jednak niedawno słyszałem, że nie jest to najlepszy pomysł, bo zawiera kwas octowy, który może powodować korozję. Co zastosować?
-
wampir11111
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Przeplywki nie mozesz obrocic bo ma ona okreslony kierunek przeplywu. Zostaje tylko przekrecenie samej obudowy wtyczki. Mozna tez przedluzyc kabelki
Ja tak mam i dziala.
Co do mocowania lotki to polecam klej do szyb tak jak pisze wampir11111. Tylko potem bedzie bieda z demontazem. Klej do szyb kur.... mocno trzyma
Co do mocowania lotki to polecam klej do szyb tak jak pisze wampir11111. Tylko potem bedzie bieda z demontazem. Klej do szyb kur.... mocno trzyma