Moduł komfortu do Zafiry B
-
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z17DTJ
wczoraj udało mi się uruchomić aktualizację oprogramowania. Mam nadzieję, że działa tak jak powinno. Późno już było, więc możliwe, że czegoś nie dojrzałemscooter pisze:To jak założysz mi coś?
dzisiaj wieczorem usiądę i poskładam coś
przy okazji, na życzenie Froozera zrobiłem takie coś.
Nie wiem czy tak to powinno wyglądać i czy to w ogóle potrzebne komukolwiek, ale przy okazji pracy nad tym znalazłem i poprawiłem dosyć poważny błąd w komunikacji więc choćby z tego powodu warto było nad tym posiedzieć
hmm... z tego co widzę na innych filmikach, to wszystkie kontrolki nie powinny być zaświecane, a jedynie wskaźniki no ale jak kto woli
Ostatnio zmieniony 24 sie 2017, 08:03 przez LWPM, łącznie zmieniany 2 razy.
- Frozzer
- Debiutant
- Imię: Kamil
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Trzeba cieszyć się z małych rzeczy, ale masz rację wszystkie kontrolki świata raczej nie są nikomu potrzebne, no chyba że są święta i choinkę chcemy mieć również na desce rozdzielczej
Trzeba cieszyć się z małych rzeczy, ale masz rację wszystkie kontrolki świata raczej nie są nikomu potrzebne, no chyba że są święta i choinkę chcemy mieć również na desce rozdzielczej
To już nie muszę kupować nowego licznika ?LWPM pisze: poprawiłem dosyć poważny błąd w komunikacji więc choćby z tego powodu warto było nad tym posiedzieć
-
- Zafiromaniak
oczywiście że współpracujedragus1208 pisze:Jeśli przegapiłem to nie krzyczcie :p, ale czy moduł współpracuje też z gidem 2 - wierszowym? Z jedną zakładką BC?
w zależności jednak od wersji oprogramowania w wyświetlaczu, możliwe że będzie trzeba przełączyć na widok kilku zakładkowy (2, 3). Na niektórych działa bez zakładek - na niektórych choć dane wyświetlał będzie, to nie jest możliwe chodzenie po menu (nie działa sterowanie ani z kierownicy, ani z radia)
co do tego w jakich wersjach co trzeba zrobić by zadziałało, to się nie wypowiem... nie testowałem każdej możliwej konfiguracji na każdym wyświetlaczu jaki miałem pod ręką
ale na pewno każdy GID/CID można tak ustawić by zadziałało (no może poza wersją 8.0.x z UHP)
- Frozzer
- Debiutant
- Imię: Kamil
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Właśnie tak jest u mnie dlatego pozostaje wybór na 2 albo 3 zakładkach. Ogólnie moje auto to ciężki przyadek, ale podjąłem rękawice i zamówiłem licznik z rocznika 2008, powinno się udać pozbyć ECN-ówLWPM pisze: na niektórych choć dane wyświetlał będzie, to nie jest możliwe chodzenie po menu (nie działa sterowanie ani z kierownicy, ani z radia
- scooter
- Bywalec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTI
- Oznaczenie silnika: A17DTR
A kiedy ogarniesz obudowę
Ostatnio zmieniony 25 sie 2017, 09:21 przez scooter, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zafiromaniak
obudowa to jakieś 1-2h rzeźbienia w plastiku :-)scooter pisze:Fakt późno już było
teraz jeszcze sobie przypomniałem, ze lutowania nie skończyłem... późno było i po prostu zapomniałem o jednym elemencie
może dziś zrobię tąobudowę... ale czekam jeszcze ma malutką paczuszkę z Allegro... coś co by mi to ułatwiło konstrukcję tej obudowy