Wady fabrycznie nowego auta.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#31 Post autor: janekW67 »

evolution1zafir pisze: 02 mar 2018, 21:16 Prawdziwe buble opel klepie w gliwicach, między innymi śladowe ilości konserwacji i dziury w blachach łatane cyną. Dobrze że tam nie tworzą zosiek ;-)
Skąd takie informacje, Kolego?
Moja Zośka jest z Gliwic i rdzy na niej nie ma, a ma już 12 lat!
Oczywiście!
evolution1zafir

#32 Post autor: evolution1zafir »

Masz 100% racji. Za niemca było porządnie, gdy do władzy doszli polaczki to się zaczeły oszczędności i podciąganie wykonu.
qtom

#33 Post autor: qtom »

roy pisze: 03 mar 2018, 09:31 Zafira sie konczy w 2018?
niestety zafira już jest historią tak jak astra j sedan później corsa itd niestety opel znika i wchodzą peugeoty pod znaczkiem opla.
dla mnie wada jest brak aktualnych mam w nawigacji nawet po aktualizacji na 2018 mamy stan dróg z 2016 1 kwartał w 950 intellink
Ostatnio zmieniony 05 mar 2018, 22:12 przez qtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
basti_seba
Mieszkaniec
Imię: Seb
Auto: ZC 1.4T Enjoy
Model: ZC
Oznaczenie silnika: B14NEL
#34 Post autor: basti_seba »

evolution1zafir pisze: 03 mar 2018, 19:40 Masz 100% racji. Za niemca było porządnie, gdy do władzy doszli polaczki to się zaczeły oszczędności i podciąganie wykonu.
Takie pisanie o jednych i drugich obraża oboje.
m_sa

#35 Post autor: m_sa »

Tak z ciekawości wtrącę się, odnośnie komfortu jazdy.
ja mam u siebie/ZC 2012/ dwa przyciski SPORT I TOUR. mam wrażenie,że one faktycznie działają. Przy załączonym SPORT, auto jakby robiło się twardsze na zawieszeniu i silnik zupełnie inaczej się zachowuje, jest jakby bardziej żwawy. Jeśli chodzi o TOUR, zawieszenie staje się bardziej pływające, komfortowe, jakby bardzie tłumi nierówności. Generalnie podobają mi się te opcje, dość często w trasach.
pozdrawiam

Dodano po 2 minutach 46 sekundach:
evolution1zafir pisze: 03 mar 2018, 19:40 Masz 100% racji. Za niemca było porządnie, gdy do władzy doszli polaczki to się zaczeły oszczędności i podciąganie wykonu.
To ja mam chyba szczęście, że w DE kupiłem ;) 8)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”