No i teraz jeszcze zerknąłem na wiadomość wysłaną do Ciebie.
I przyznaję się, że błąd leżał po mojej stronie. Za co bardzo przepraszam. W wiadomości wkradł się błąd. Numer zaczyna się na 795 a nie tak jak wysłałem 759.
[B] - KudlatyEOS Zafira 1.9 CDTI 120 2005
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Spoko nic się nie stało w sumie. Szkoda tylko bo byśmy załatwili już dawno temat. Tak jak pisałem, w weekend po 20 możemy posiedzieć w aucie w wawie bo wcześniej to z dzieciakami siedzę i nie będę miał czasu. Jak coś daj znać na pw. Pozdro
-
KudlatyEOS
Wczoraj Zafira otrzymała nowe funkcje.
BC
Światła dzienne - Wariant 5 tylko UEC
Informowanie o błędach na GID
Zastanawiam się tylko jaki index wrzucić
Oryginalnie był Code 004 ver 02
Obecnie przełączyłem na 005 ver 03
Ale gdzieś wyczytałem, że można jeszcze ustawić 007 ver 01
Co prawda musiałem przekopiować pliki 007 ver 01 bo dla wyświetlacza 0x1201 nie było tego indeksu.
Wydaje mi się, że oba indeksy działają tak samo.

Były też 2 błędy związane z sterowaniem BC z kierownicy. Kółko chodziło z dużym oporem i przeskakiwało o 2-3 funkcje. Demontaż, szybkie czyszczenie i smarowanie elementów ruchomych i po błędzie.

BC
Światła dzienne - Wariant 5 tylko UEC
Informowanie o błędach na GID
Zastanawiam się tylko jaki index wrzucić
Oryginalnie był Code 004 ver 02
Obecnie przełączyłem na 005 ver 03
Ale gdzieś wyczytałem, że można jeszcze ustawić 007 ver 01
Co prawda musiałem przekopiować pliki 007 ver 01 bo dla wyświetlacza 0x1201 nie było tego indeksu.
Wydaje mi się, że oba indeksy działają tak samo.

Były też 2 błędy związane z sterowaniem BC z kierownicy. Kółko chodziło z dużym oporem i przeskakiwało o 2-3 funkcje. Demontaż, szybkie czyszczenie i smarowanie elementów ruchomych i po błędzie.

Ostatnio zmieniony 17 mar 2018, 14:40 przez KudlatyEOS, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Piotr Jurczyk
Cześć.
Jaka dokładnie ma być podkładka lub uszczelnienie pod korek spustowy od miski olejowej ?
Wymieniałem wczoraj olej, nie doczytałem i miałem nie miłą niespodziankę jak odkręciłem korek spustowy oleju, a tu oring gumowy. Przepłukałem silnik, wymieniłem olej ale już widzę że cieknie z tego korka. Będę musiał jeszcze raz zlać olej i czy należy dać nową śrubę, czy wystarczy sam oring wymienić ?
Jaka dokładnie ma być podkładka lub uszczelnienie pod korek spustowy od miski olejowej ?
Wymieniałem wczoraj olej, nie doczytałem i miałem nie miłą niespodziankę jak odkręciłem korek spustowy oleju, a tu oring gumowy. Przepłukałem silnik, wymieniłem olej ale już widzę że cieknie z tego korka. Będę musiał jeszcze raz zlać olej i czy należy dać nową śrubę, czy wystarczy sam oring wymienić ?