Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja też niestety jedne pióro zgubiłem.
Kupiłem uniwersalne i zgubiłem je następnego dnia...
Kupiłem 40 cm Valeo razem w komplecie z płaskimi Motgumami na przód i pasuje idealnie i dobrze zbiera i nie ma zamiaru odpadać, bardzo dobrze siedzi.
Mam niesprawna wycieraczkę tylną.Pęknięta jest koncowka, którą nakłada się na silniczek.Udalo mi się sciągnąc ramię wycieraczki, ale pozostał chyba mi wieloklin.Jak wyglada teraz montaz nowego ramienia.Wieloklin wyglada na obrobiony.
He he ja też obciąłem wieloklin szlifierką i do tej pory tego żałuje, żal mi było kilkanaście zł na mały ściągacz. Uczulam wszystkich, aby z umiarem "pracowali"nad wyjęciem silniczka od tylnej wycieraczki. On jest zamontowany na delikatnych uchwytach z tworzywa, czasem lubią pęknąć i jest bul.
Deszcz pada. Godzina pracy wycieraczek i bezpiecznik pali się. Wkładam nowy bezpiecznik i trzask -tak ze trzy razy. Powrót do domu i do elektryka który stwierdził że przyczyną zwarcia jest tylna wycieraczka dokładnie mówiąc silniczek. Suma sumarum do wymiany jest silnik i ramię
Nie koniecznie, sugeruję delikatne wyjęcie silnika i dobre przesmarowanie. One lubią się zapiekać, ja swój rozruszałem. Jak nie jest nasmarowany to ciężko chodzi, jak ciężko chodzi to bardzo obciąża obwód elektryczny, jak obciąża to pali bezpieczniki.......
Ja bym jednak rozkręcił silnik wycieraczki i nasmarował go dobrym smarem, tam lubi zaciekać woda więc dobry smar taki który nie boi się zbytnio wody będzie odpowiedzniejszy od "wódy", a wd-ą 40% nasmaruj siebie od środka, tak dla zdrowotności...he he ....pzdr
udalo mi się sciągnąc tulejkę na osi silniczka.Czy ramiona wycieraczek pasują od jakiejs ASTRY czy oryginalne do zafiry muszą być.Czy ma moze ktos same mocowanie do ramienia z tą metalową tuleją.?