[B]Rdza a gwarancja na lakier w zafirze b

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
kicaj

#31 Post autor: kicaj »

Flakun pisze:ak robiłem w kwietniu mój pierwszy przegląd (ten po roku/lub 30 tys) to o tym nikt mi nie wspominał a się pytałem czy jakoś trzeba badać lakier ew coś jeszcze - to mi odpowiedzieli że nie
w ramach przegladu jest... tak mi powiedziano w ASO gdy sie o to pytalem przy przegladzie

rafi.zafi

#32 Post autor: rafi.zafi »

Witam .Ze swojego doswiadczenia wiem ,ze co roku powinno sie robic przeglad.Mam samochod od nowosci z tytulu .ze bardzo malo kilometrow robie.Bylem tylko na jednym przegladzie do gwarancji mechanicznej ,a do zabezpieczenia antykorozyjnego chodze co roku z Zofia i kosztuje mnie to 149 zlociszy.Pozdrawiam.

M@rio

#33 Post autor: M@rio »

rafi.zafi pisze:Bylem tylko na jednym przegladzie do gwarancji mechanicznej
a na tym przeglądzie robiłeś dodatkowo badanie odnośnie zabezpieczenia antykorozyjnego czy było już robione jakby w pakiecie z mechanicznym?

chris

#34 Post autor: chris »

mam w książce wszystkie przeglądy nawet blachy wiec podjadę do serwisu i zapytam

[ Dodano: Nie Lis 07, 2010 21:25 ]
wyjaśnione klapa na gwarancji do malowania...

Anony Mous

#35 Post autor: Anony Mous »

Miałem też coś takiego i naprawili mi w oplu w Lubinie. Trochę długo to trwało, bo pierw były zdjęcia, później kolejne, bo na foto nie było nic widać i dopiero później umówiłem się na termin i po trzech dniach odebrałem zrobioną i nawet dostałem astrę zastępczą. Za nic nie płaciłem. Moje były tylko koszty dojazdu.

chris

#36 Post autor: chris »

No i zrobili mi na gwarancji w serwisie środula w Sosnowcu pomalowali klapę i progi po obu stronach wszystko super tylko że źle dobrali kolor :evil: Pojechałem do nich z bo nie widziałem samochodu jak odbierałem bo było ciemno, przyznali że odcień jest inny i powiedzieli że trzeba pisać reklamację do opel polska bo technika naprawy jaka jest narzucona przez opla nie przewiduje cieniowania elementów!!!!!!!!! i dla tego widać różnicę!!
Tylko jakim sposobem odcień lakierowanych elementów jest jakby innego koloru!!!
Doradźcie bo już nie wytrzymam, jeszcze z tego co się dowiedziałem to nie mają lakierni tylko wożą gdzieś samochody do Bielska!!!

rejzer

#37 Post autor: rejzer »

dzisiaj zostałem mile zaskoczony w ASO. zapytałem, jak to jest z gwarancją na perforację nadwozia. jako 2 właściciel + brak wpisów o dodatkowych przeglądach karoserii myślałem, że gwarancji nie będzie już na moja Zosię. a tu niespodzianka. Pan powiedział, że każdy przegląd w ASO to również przegląd stanu lakieru. i pomimo braku wpisów w dalszej części ks. serwisowej jak najbardziej auto objęte jest gwarancją na perforację nadwozia. jak miło...a że bąbelki mam na progu prawy tył i na tylnej klapie to na wiosnę będzie malowanko :lol:

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#38 Post autor: Bodek »

Zima minęła więc umyłem autko, na tylnej klapie od spodu na grzbiecie normalnie RDZA :!:

Miał ktoś coś takiego i co z tym zrobić, auto ma 3 lata - porażka (nie było bite).
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

DaRek7

#39 Post autor: DaRek7 »

Bodek_K pisze:Zima minęła więc umyłem autko, na tylnej klapie od spodu na grzbiecie normalnie RDZA

Miał ktoś coś takiego i co z tym zrobić, auto ma 3 lata - porażka (nie było bite).
W mojej Zośce tez pokazał się "bąbel" na tylnej klapie, byłem już w ASO i zobowiązali się pomalowac klapę w ramach gwarancji. W wielu modelach Opla (jest to znany problem,zwłaszcza tylna klapa) pojawiają się takie problemy i podobno zostało to uznane jako "błąd fabryczny" Jedź do ASO jak najszybciej i próbuj, nawet jeśli nie masz pieczątek z przeglądów w książce.

Piotrek1115

#40 Post autor: Piotrek1115 »

u mnie oprócz listwy są widoczne rdzawe wycieki spod tablicy rej., poza tym znajomy posiadacz zafiry podczas wizyty u mechanika dowiedział się że "ma zardzewiałe sanki trzymające silnik" i podobno jest to wada fabryczna naprawiana przez ASO wie ktoś coś na ten temat?

David

#41 Post autor: David »

Piotrek1115 pisze: jest to wada fabryczna naprawiana przez ASO wie ktoś coś na ten temat?
jest o tym specjalny temat na forum, odnośnie akcji serwisowych http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... +serwisowe

Szymon78

#42 Post autor: Szymon78 »

ja robiłem zamek tylnej klapy i mialem całosć rozebraną. Zosia 2005r i ani grama zdzy pod listwą ozdobną... tylko 1 wkręt ramki tablicy zaczyna korodować.

Anony Mous

#43 Post autor: Anony Mous »

Szymon78 pisze:ja robiłem zamek tylnej klapy i mialem całosć rozebraną. Zosia 2005r i ani grama zdzy pod listwą ozdobną... tylko 1 wkręt ramki tablicy zaczyna korodować.
To tylko się cieszyć z takiego stanu. Mi już klapę malowali. Chyba się znowu do nich zgłoszę, bo zaczyna mi schodzić lakier bezbarwny z lusterka.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#44 Post autor: Bodek »

piotrgu pisze:
Szymon78 pisze:ja robiłem zamek tylnej klapy i mialem całosć rozebraną. Zosia 2005r i ani grama zdzy pod listwą ozdobną... tylko 1 wkręt ramki tablicy zaczyna korodować.
To tylko się cieszyć z takiego stanu. Mi już klapę malowali. Chyba się znowu do nich zgłoszę, bo zaczyna mi schodzić lakier bezbarwny z lusterka.
Malowane miałeś w ASO :?:

Sprawdzali ci książkę i wpisy odnośnie blachy (pomijam te z przeglądu), a Zośkę masz krajową czy importowaną ;) :?:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Anony Mous

#45 Post autor: Anony Mous »

Malowanie w ASO, książki mi nie sprawdzali, bo co roku sprawdzają mi zabezpieczenie antykorozyjne (wpis w książce serwisowej musi być), Zośka krajowa z salonu w Lubinie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”