witam auto to zafira a 2000 r radio cctr 700 [radiotelefon] zmieniarka cdc2 blaupunkt słyszałem że taka podstawowa instalacja jak do zmieniarki cd jest wyprowadzona w każdej zafirze tylko pytanie gdzie jej szukać pomijając fotel pasażera.licznik pisze:jakie radio,jaka zmieniarka jeśli niema wtyczki to trzeba dorobić cały kabel,taka sama wtyczka jest do sterowania szybami od strony kierowcy
Problemy dot. użytkowania radia CCRT 700 i zmieniarki CD
Moderator: Sebu$
-
wesolys
- Mieszkaniec
- Imię: Sławek
- Auto: Zafira Tourer
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
soczewa
Witam
W mojej Zosce mam taki zestaw jak w temacie. Orientuje sie ktos czy mozna gdzies kupic mapy PL do tej navi? I czy mozna w niej wstawic polskie menu itd?
Dzieki.
W mojej Zosce mam taki zestaw jak w temacie. Orientuje sie ktos czy mozna gdzies kupic mapy PL do tej navi? I czy mozna w niej wstawic polskie menu itd?
Dzieki.
-
ssstefan1
Przerabiałem to kolego, wtyczka jest pod przednim siedzeniem pasażera, jest podczepiona do stelaża fotela od dołu. Zwróć uwagę na zmieniarkę, czy to na pewno jest model CDC2. Niektóre miały okrągłe gniazda, a w Twojej Zośce wtyczka pod fotelem jest prostokątna 12 pinowa. Pasuje na pewno do cdc3. Napisz jeszcze jaki masz wyświetlacz, czy masz sterowanie w kierownicy do radyjka. Ja mam CCRT 700, BID-a i sterowanie w kierownicy. Kupilem CDC 3 podpiąłem do wtyczki pod fotelem pasażera i zmieniarka pracowala, ale wyświetlacz i radio jej nie widziały. Wizyta na Techu i włączenie opcji "zmieniarka występuje" w wyświetlaczu dało pożądany efekt. Zwróć uwagę wtyczka musi być taka , jak wejście pokazane na czwartej fotografii w tej aukcji:http://allegro.pl/blaupunkt-cdc2-zmieni ... 52585.html. Jeżeli chodzi o kostkę do zmieniarki w schowku, to była ale w Astrze G.
-
BajBus
-
wesolys
- Mieszkaniec
- Imię: Sławek
- Auto: Zafira Tourer
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
Witam też wydawało mi się że wtyczka jest pod siedzeniem pasażera ale niestety zdejmowałem nawet wykładzinę jest tam jakaś zielona wtyczka która nie pasuje do zmieniarki i żółta prawdopodobnie od poduzski powietrznej. Ja mam zmieniare cdc2 z 12pinowym prostokątnym gniazdem.Radio ccrt700 sterowanie z kierownicy.ssstefan1 pisze:Przerabiałem to kolego, wtyczka jest pod przednim siedzeniem pasażera, jest podczepiona do stelaża fotela od dołu. Zwróć uwagę na zmieniarkę, czy to na pewno jest model CDC2. Niektóre miały okrągłe gniazda, a w Twojej Zośce wtyczka pod fotelem jest prostokątna 12 pinowa. Pasuje na pewno do cdc3. Napisz jeszcze jaki masz wyświetlacz, czy masz sterowanie w kierownicy do radyjka. Ja mam CCRT 700, BID-a i sterowanie w kierownicy. Kupilem CDC 3 podpiąłem do wtyczki pod fotelem pasażera i zmieniarka pracowala, ale wyświetlacz i radio jej nie widziały. Wizyta na Techu i włączenie opcji "zmieniarka występuje" w wyświetlaczu dało pożądany efekt. Zwróć uwagę wtyczka musi być taka , jak wejście pokazane na czwartej fotografii w tej aukcji:http://allegro.pl/blaupunkt-cdc2-zmieni ... 52585.html. Jeżeli chodzi o kostkę do zmieniarki w schowku, to była ale w Astrze G.
-
Dragon78
Witam,
Mam w swojej Zosi radyjko CCRT 700 z telefonem, z tego co mówił poprzedni właściciel nie było to oryginalnie zamontowane radio, przemontował je z poprzedniej Zosieńki, którą posiadał.
Mam teraz 3 dylematy:
1. Telefon działa bez zarzutu, kupiłem pierwszego lepszego prepaid-a i zadziałał nawet PIN-u nie prosił. jest mały feler jak dzwonię wszystko jest ok poza tym, że mnie nie słychać. Gdzie znajduje się mikrofon i jak sprawdzić czy prawidłowo został zamontowany do radia ?
2. Wyczytałem na forum, że jeśli chodzi o radia i zmieniarki do nich to są montowane pod siedzeniem pasażera, jeśli nie ma to powinna być tam wtyczka. Sprawdzałem i nic takiego nie nie stwierdziłem pod fotelem pasażera. Czy jest jeszcze inna możliwość gdzie mógłbym znaleźć taką wtyczkę i jak ona wygląda ?
3. Jaka zmieniarka pasuje do tego radia i może ktoś ma odsprzedać ?
Mam w swojej Zosi radyjko CCRT 700 z telefonem, z tego co mówił poprzedni właściciel nie było to oryginalnie zamontowane radio, przemontował je z poprzedniej Zosieńki, którą posiadał.
Mam teraz 3 dylematy:
1. Telefon działa bez zarzutu, kupiłem pierwszego lepszego prepaid-a i zadziałał nawet PIN-u nie prosił. jest mały feler jak dzwonię wszystko jest ok poza tym, że mnie nie słychać. Gdzie znajduje się mikrofon i jak sprawdzić czy prawidłowo został zamontowany do radia ?
2. Wyczytałem na forum, że jeśli chodzi o radia i zmieniarki do nich to są montowane pod siedzeniem pasażera, jeśli nie ma to powinna być tam wtyczka. Sprawdzałem i nic takiego nie nie stwierdziłem pod fotelem pasażera. Czy jest jeszcze inna możliwość gdzie mógłbym znaleźć taką wtyczkę i jak ona wygląda ?
3. Jaka zmieniarka pasuje do tego radia i może ktoś ma odsprzedać ?
-
Dragon78
-
Anony Mous
-
ssstefan1