Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zapomniałem dodać że przy uruchomionym silniku w opcjach Coolant - wskazywało temperature 95 stopni cieczy a przy zgaszeniu silnika w Coolant- 73 stopnie sam nie wiem skąd taka różnica.
tommyq pisze:zapomniałem dodać że przy uruchomionym silniku w opcjach Coolant - wskazywało temperature 95 stopni cieczy a przy zgaszeniu silnika w Coolant- 73 stopnie sam nie wiem skąd taka różnica.
Ze wskazaniem temp wszystko jest ok.Tak ma być po wyłączeniu tzn 73*C.
Albo masz zapchaną nagrzewnicę lub zawór ogrzewania jest uszkodzony albo coś dzieje się z pompą wody,która nie wymusza obiegu.
jeszcze jedna może ważna sytuacja mi się przypomniała że podczas wczorajszcego odpalenia przy gazowaniu jakby temperatura spadała a przy wolnych obrotach rosła.
z podpiętego komputera nic nie pokazało , co do pompy mechanik również obstawiał pompę wody dziś rozebrał i faktycznie do wymiany. Dzięki wszystkim za pomoc.
wymieniałem termostat hmm w okolicach czerwca-lipca wcześniej max 75stopni teraz przy normalnym przemieszczaniu sie około 85 na mieście bez żadnych zaślepek. przy szybszej na AOW dobija do okolic 90 stopni.
tEREk pisze:wymieniałem termostat hmm w okolicach czerwca-lipca wcześniej max 75stopni teraz przy normalnym przemieszczaniu sie około 85 na mieście bez żadnych zaślepek. przy szybszej na AOW dobija do okolic 90 stopni.
Miałem to samo w zeszłym tygodniu wymieniony termostat. Średnia temp. była 74-75 w porywach 81-82 teraz cały czas 87-89. Różnica znaczna.
Witam wszystkich oplowiczów. Mam takie małe pytanie, ponieważ wydaje mi sie ze mam walnięty termostat przy zafirce 1.9 120KM , a mianowicie, jeżdżąc codziennie do pracy ok 30km moja zafirka patrząc na komp pokładowy osiaga temp 68-71 stopni max. czytałem tutaj wszelakie informacje i z tego co wyczytałem walnięty jest termostat... i teraz tak.... czy musze kupić cały w obudowie za ok 150 złociszy, czy mogę kupić sam wkład?? w sklepie powiedzieli mi że nie występuje sam wkład , na alegro też nie znalazłem, do 1.3 i 1.7 są ale do 1.9 nie znalazłem. czytałem wszelakie posty i niektórzy mówią ze wymieniali sam wkład i pomogło, tylko moje pytanie jest co to za wkład lub od czego podebrać????? oczywiscie jesli moja obudowa nie ma żadnych wżerów, bo tak to nie ma sensu, tylko trzeba wymienić całość. Jeśli ktoś coś wie na ten temat i od czego podebrać sam wkład aby pasował proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam i dziękuje za wszelakie informację